Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ruimtedruk bewakingssysteem volgens modulair concept

Ruimtedruk bewakingssysteem volgens modulair concept

Het CPS60xx ruimtedruk bewakingssysteem is speciaal ontwikkeld voor het gelijktijdig bewaken en monitoren van vier ruimtes in onder andere ziekenhuizen, apotheken, laboratoria en cleanrooms.

Het monitoringssysteem bestaat uit 3,2 inch kleuren LCD touch­screens en verschildruktransmitters, waarbij de touchscreens als master of als slave staan ingesteld. De verschildruktransmitters zijn met een interne RS485 bus gekoppeld aan de master touchscreen. Status, alarmen en meetwaarden van de ruimtedrukken zijn ook via Modbus RTU beschikbaar.

Bij een veilige situatie kleurt het touchscreen groen en bij een onveilige situatie rood, met de tekst alarm en een afstelbaar akoestisch signaal. De alarmniveaus en vertragingstijden van de ruimtedrukken zijn vrij instelbaar en beveiligd met een paswoord. 

Op de standaard ruimtedruk bewakingssystemen (model CPS6020 en CPS6040) kunnen respectievelijk twee en vier single mode verschildruktransmitters van het type FlowGuard model 6280 worden aangesloten en op de speciale bewakingssystemen (model CPS6021 en 6041) respectievelijk twee en vier dual mode verschildruktransmitters van het type FlowGuard model 6282 of 6283. De dual mode FlowGuard model 6282 verschildruktransmitter heeft vier alarmen: twee voor negatieve ruimtedruk (neg hi/lo-alarm) en twee voor positieve ruimtedruk
(pos hi/lo-alarm). De 6282 is bedoeld voor omschakelbare patiëntenruimtes die geschikt zijn voor bron- of voor beschermde isolatie.

De FlowGuard 6283 is de meest geavanceerde verschildruktransmitter en beschikt naast alle functies van de FlowGuard 6282 over luchtstroom (l/s), luchtsnelheid (m/s) en luchtwisselingen per uur (ACPH). Het toepassingsgebied is breed, met onder andere cleanrooms, laboratoria en ziekenhuizen. De Flowguard verschildruktransmitters hebben een nauwkeurigheid van ± 0,5 Pa  en zijn optioneel leverbaar met een auto zero functie, een display of een relais. Het meetbereik is vrij instelbaar vanaf ± 5 Pa met een 10 bits resolutie. Ook de analoge standaard U/I uitgangsignalen zijn vrij instelbaar. Naast de analoge uitgang heeft de Flowguard standaard een Modbusuitgang.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details