Ruimtedruk-monitoringsysteem
00:35
30-08-2018

Ruimtedruk-monitoringsysteem volgens modulair concept 

Het modulaire CPS6000 ruimtedruk-monitoringsysteem is speciaal ontwikkeld voor het gelijktijdig monitoren en bewaken van meerdere ruimtedrukken in o.a. ziekenhuizen, apotheken, laboratoria en cleanrooms. Het systeem bestaat uit LCD-kleurentouchscreens en verschildruktransmitters. De verschildruktransmitters communiceren via een interne bus met één of meerdere LCD-kleurentouchscreens, die zowel als master of als slave instelbaar zijn. Naast een lokale drukmonitoring en bewaking zijn de meetwaarden, alarmmeldingen en status ook via een externe Modbus op het gebouwautomatiseringssysteem beschikbaar.

De status van de ruimtedruk wordt als een heldere achtergrondkleur weergegeven met bijbehorende tekst. Zo is in een veilige situatie de achtergrondkleur groen met de tekst normaal en in een onveilige situatie is de achtergrondkleur rood met de tekst alarm. Een afstelbare zoemer geeft hierbij de onveilige situatie aan. Alarmniveaus en vertragingstijden voor de ruimtedrukken zijn geheel vrij instelbaar. De druktransmitters kunnen direct via het LCD-touch­screen gekalibreerd worden.

Het modulair concept is kostenbesparend, waarbij op meerdere LCD-touchscreens gelijktijdig meerdere ruimtedrukken bewaakt kunnen worden. De ruimtedrukken zijn hierbij per slave-touchscreen vrij instelbaar; dit geeft de gebruiker direct inzicht in de status van de omringende ruimtes.      

Ruimtedruk-monitoringsysteem

Bouwen aan de Zorg partners

KostenbeheersingErasmus Medisch Centrum