Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
SALTO introduceert toegangscontrole via gezichtsherkenning met de overname van TouchByte

SALTO introduceert toegangscontrole via gezichtsherkenning met de overname van TouchByte

SALTO Systems, wereldwijd marktleider in elektronische toegangscontrole oplossingen zonder fysieke sleutels, bevestigt met de overname van de Britse technologie-innovator TouchByte haar streven naar veilige, naadloze toegangscontrole via gezichtsherkenning. TouchByte is pionier in probleemloze toegangscontrole met behulp van geavanceerde gezichtsherkenningssystemen.

De digitale revolutie heeft de samenleving veranderd. Hele industrieën hebben een nieuwe vorm gekregen en ons beroepsleven, ons onderwijs en onze vrije tijd zijn onherkenbaar veranderd. Digitale ID-dragers, digitale identiteiten en gezichtsherkenning worden de standaard in alle sectoren, waarbij automatische gezichtsherkenning een belangrijke technologie wordt om in de behoeften van de markt te voorzien.

In 2022 nam SALTO Systems Cognitec over, een belangrijke en groeiende speler op het gebied van gezichtsherkenning. Dit was al een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van haar toegangscontrole oplossingen door middel van biometrie en het gebruik van gezichtsherkenning technologie om een sleutelloze slimme toegangservaring te vergemakkelijken. Door de integratie van haar vlaggenschip FaceVACS algoritme, aangedreven door Cognitec, in SALTO’s slimme apparaten, zal SALTO een hele nieuwe reeks van mogelijkheden aan haar portfolio van producten brengen om extra use-cases in toepassingen in verschillende industrieën mogelijk te maken.

Nu is dat moment dichterbij dan ooit. Door de recente overname van TouchByte, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde technologische innovator gericht op gezichtsherkenning, wil SALTO de ontwikkeling en time-to-market van de eerste en meest geavanceerde gezichtsherkenning toegangscontrole oplossing versnellen door het realiseren van Cognitec’s algoritme potentieel via TouchByte’s oplossingen portfolio en gezichtsmanagement platform.

Het onderbrengen van TouchByte bij de SALTO Groep versterkt SALTO’s streven naar innovatie en de ontwikkeling van nieuwe technologieën. “Onze overname van Touchbyte is een natuurlijke stap voorwaarts in onze missie om innovatieve en cutting-edge technologie naar de toegangscontrole markt te brengen,” zegt Marc Handels, Chief Technology & Innovation Officer bij SALTO Systems. “Met onze toekomstige oplossing voor gezichtsherkenning willen we onze klanten een veilige en wrijvingsloze manier bieden om toegang te krijgen tot hun gebouwen en faciliteiten.”

SALTO Systems is enthousiast om te zien wat de toekomst in petto heeft voor de biometrische technologie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details