Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
SALTO neemt COGNITEC Systems, specialist in gezichtsherkenning, over

SALTO neemt COGNITEC Systems, specialist in gezichtsherkenning, over

SALTO Systems, een toonaangevende fabrikant van elektronische toegangscontrole en besturingssystemen die zijn ontworpen om een naadloze sleutelloze en mobiele ervaring te bieden voor moderne gebouwen en faciliteiten, investeert in Cognitec Systems; specialist op het gebied van automatische gezichtsherkenningstechnologie.

De afgelopen jaren hebben we wereldwijd een buitengewone verandering en digitale evolutie / transformatie meegemaakt. Hele sectoren zijn opnieuw vormgegeven en mensen gebruiken nu steeds meer digitale middelen om te kunnen werken, leven, leren en recreëren. Digitale legitimatie, digitale identiteiten en gezichtsherkenning worden steeds vaker de nieuwe norm in vrijwel alle sectoren. Hierdoor wordt automatische gezichtsherkenning een belangrijke technologie om aan de behoeften van de markt te kunnen voldoen.

Cognitec, een belangrijke en groeiende speler op gebied van gezichtsherkenning, levert via haar eigen technologie de betrouwbare implementatie van identiteit-, privacy-, en veiligheidsbeleid. Investeren in Cognitec stelt SALTO in staat om de technologie vanaf de bron te controleren, met een breed scala aan toepassingen voor zowel bestaande als toekomstige SALTO klanten.

Cognitec, met het hoofdkantoor in Duitsland, heeft ook kantoren in Australië, Spanje en de VS, inclusief een groot team van onderzoekers en ingenieurs die zich volledig toeleggen op R&D in het Duitse hoofdkwartier. Het portfolio van Cognitec bevat oplossingen voor het zoeken van gezichtsafbeeldingen in databases, het onderzoeken van opgenomen video’s, het real-time screenen van video’s, het analyseren van mensen, grenscontrole, het vastleggen van foto’s volgens ICAO-normen en het beoordelen van de kwaliteit van gezichtsafbeeldingen. Het vlaggenschip van het bedrijf, het FaceVACS-algoritme, wordt voortdurend gevalideerd door het NIST (National Institute for Standards & Technology) via prestatietests.

“De samenwerking met Cognitec geeft SALTO de mogelijkheid om opkomende biometrie, gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie technologieën in onze producten en platformen te integreren en zo nieuwe oplossingen en diensten te creëren die aan al onze klanten ten goede komen”, zegt Marc Handels, Chief Technology Innovation Officer van SALTO Systems.

“Cognitec’s technologie is zeer compatibel en integreerbaar in de SALTO product portfolio van toegangscontrole, slimme lockers en boekings- en ticketing oplossingen. De integratie van toepassingen zoals contactloos inchecken en toegang zonder fysieke sleutels zal de SALTO klantervaring verbeteren, of het nu gebruikt wordt in bedrijven, woningen, of vrije tijd en fitness,” zei Handels.

Alfredo Herrera, Chief Executive Officer van Cognitec, gaf aan verheugd te zijn over het partnerschap dat beide bedrijven en diens klanten ten goede zal komen. “SALTO is een sterk bedrijf en is wereldwijd goed gepositioneerd. Hun groeiende aanwezigheid biedt ons een ongelooflijke kans om de snelst groeiende markten in gezichtsherkenning te bereiken en tegelijkertijd onze gevestigde business uit te breiden met onze bestaande gezichtsherkenningsproducten,” zei Herrera. “Sinds onze oprichting is Cognitec wereldwijd het enige bedrijf geweest dat uitsluitend aan gezichtsherkenningstechnologieën heeft gewerkt. Omdat wij innovators zijn, is het voor ons logisch om samen te werken met een partner als SALTO, een gerespecteerde marktleider in de beveiligingsindustrie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details