Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Samenhang tussen inrichting en ingebruikname
Mario Rommers, Laura Rombaut en Ciska Kwint (v.l.n.r.) in het nieuwe Tergooi MC.

Samenhang tussen inrichting en ingebruikname

Het nieuwe Tergooi MC is in januari 2023 bouwkundig opgeleverd. De inrichting/verhuizing vanuit twee bestaande locaties in Blaricum en Hilversum is de komende weken een uitdagende operatie. In het projectmanagement en de logistieke organisatie wordt Tergooi MC ondersteund door specialist TallKing Results, dat onder andere voor Radboudumc het inrichting- en ingebruiknameprogramma heeft verzorgd.

Het project- en adviesbureau werkt met een aantal medewerkers in coöperatie met het ziekenhuis aan een gestroomlijnde ingebruikname van de nieuwbouw. “De verhuizing vindt medio mei plaats door middel van een ‘big bang’: in vier dagen tijd worden alle ziekenhuisactiviteiten en patiënten vanuit twee locaties verhuisd, met onder meer 28 ritten met patiënten van de locatie Blaricum naar de nieuwbouw in Hilversum”, vertelt projectmanager Verhuizing Mario Rommers van TallKing Results. “De meeste medische apparatuur, ICT, bedden en kantoorattributen verhuizen mee. Een logistiek gecoördineerde operatie in plaats en tijd, waarbij vooral de commandostructuur in het kader van mogelijke calamiteiten en spoedzorg van belang is.”

Inrichting

De eindinrichting van de nieuwbouw is dan al afgerond, en vindt namens TallKing Results plaats onder coördinatie van Laura Rombaut. “Wat ik doe, is ‘treintjes maken’. Zorgen dat de werkzaamheden ten behoeve van het oplossen van restpunten, het inhuizen van nieuwe items en de schoonmaak op elkaar zijn afgestemd en elkaar niet in de weg zitten. Om dit succesvol te kunnen uitvoeren, zijn de voorbereidingen al gestart ten tijde van het bouwproces.”

Uiteraard zijn ook de leveranciers intensief betrokken in het inrichtingsproces en de inbedrijfstelling van het nieuwe ziekenhuis. Ciska Kwint is als programmamanager voor de medische techniek de contactpersoon namens TallKing Results. “Ik begeleid een aantal aanschaftrajecten zelf en bewaak daarnaast, samen met onder andere de medisch fysici, de overall planning.”

Nazorg

De begeleiding van TallKing Results stopt niet op 20 mei aanstaande, de datum van ingebruikname. “Wij bieden in de opstartperiode een nazorgstructuur met vaste aanspreekpunten, zodat het ziekenhuispersoneel meteen terechtkan bij de juiste persoon als bijvoorbeeld de computer niet werkt”, vervolgt Rombaut. “In hechte samenwerking met het ziekenhuis zorgen wij voor een professionele coördinatie, om te komen tot een mooie samenhang tussen inrichting en ingebruikname.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details