Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Samenwerking met hygiënespecialisten leidt naar nieuwe producten
(Beeld: SMARTSTUDIO)

Samenwerking met hygiënespecialisten leidt naar nieuwe producten

Een centrale rol spelen hierbij hygiëne-georiënteerde meubelen. Kusch+Co heeft ze in het assortiment en verschaft uitleg.

Overal waar veel mensen samen komen, stijgt het risico op de overdracht van ziektes door druppel- of smeerinfectie zeer snel. Volgens de huidige stand van de wetenschappelijke kennis kunnen virussen niet meer dan enkele uren of maximaal enkele dagen op oppervlakken overleven. Bacteriën en andere micro-organismen daarentegen zijn in staat om maandenlang te overleven en zich in deze periode te vermeerderen. 

Studio Bridge in Berlijn. (Beeld: Kristine Funch)

Hygiënemaatregelen

Voornamelijk een grondige ontsmetting van de oppervlakken zijn zeer kostenintensief. Daarboven komt nog dat het niet mogelijk is om bacteriën op eender welk oppervlak te doden. Soms zijn de materialen niet geschikt, soms is de vormgeving niet aangepast. Om de hygiëne voor zitmeubelen te verbeteren, heeft Kusch+Co in 2006 een speciale collectie namens kuschmed in het leven geroepen. Sindsdien werkt het bedrijf systematisch aan de verbetering van hygiëne-georiënteerde producten in het assortiment. Hierbij hecht Kusch+Co veel waarde aan de samenwerking met hygiënespecialisten uit de medische sector en luistert actief naar de terugkoppeling van hun klanten voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Ook werkt Kusch+Co mee aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld aan het project hybau + (bouwkundige hygiëne in ziekenhuizen) en het daaropvolgende project KARMIN (Ziekenhuisarchitectuur, micro­biomen en infecties in het ziekenhuis). Met dit onderzoeksproject wil Kusch+Co de grondslag leggen voor het antwoord op de vraag of ziekenhuizen, gezien het gevaar door multi­resistente bacteriën, in de toekomst meer éénpersoonskamers moeten aanbieden of hoe zij in tweepersoonskamers een betere infectiepreventie kunnen bereiken. 

(Beeld: Frank Wiegand)

Kuschmed-producten

Terug naar de kuschmed-producten. Daarbij staan twee aspecten centraal: enerzijds mogen de zitmeubelen geen compromissen op het gebied van comfort en vormgeving vertonen, anderzijds gaat het om intelligente oplossingen met als doel de ontsmettingsmaatregelen duidelijk te vereenvoudigen. Om deze doelstellingen te bereiken, vertrouwt Kusch+Co op de expertise van specialisten: de serie uni_verso, ontworpen door Norbert Geelen is hiervan een goed voorbeeld. Eén van de meest gerespecteerde Duitse hygiëne-experten heeft vakkundig advies gegeven met betrekking tot het type en de textuur van de kunststofzitschaal en het reinigingsvermogen grondig getest,” legt Ingo Bandurski van Kusch+Co uit. “Dit onafhankelijke Hygiëne-Instituut in Berlijn bevestigt dat de serie uni_verso het perfecte compromis voor het gebruik in ziekenhuizen biedt.” Daarmee is vooral de gestructureerde zitschaal bedoeld.

St. Antonius Hospital in Gronau.

Creva inrichtingsconcepten

Functionaliteit, veiligheid, emoties bundelt Kusch+Co in nieuwe inrichtingsconcepten voor werkomgevingen: van High Table tot universeel inzetbare tafels met een royaal scala aan optionele extra’s. Goed voorbeeld is de tafelserie Creva. Die omvat op elkaar afgestemde tafels voor de inrichting van kantoren, lounges en meetingpoints. Afhankelijk van het interieur moet projectmeubilair naast een uitstekende designkwaliteit en flexibiliteit véél meer bieden en aan speciale vereisten voldoen. “Daartoe horen ook strenge hygiëne- en brandpreventievoorschriften die architecten en interieurinrichters voor bijzondere uitdagingen stellen,” zegt Tommy Rube, Customer Service & Marketing directeur Kusch+Co. Ook op het gebied van duurzaamheid biedt deze tafelserie het hoogste niveau. Een milieuproductverklaring is voor iedere tafelvariant beschikbaar, die onder andere bevestigt dat ‘het hout afkomstig is uit een wettelijk en duurzaam bosbeheer’ en dat tot 99 procent van de tafelserie recyclebaar is. De Creva desk tafelserie maakt deel uit van de uitgebreide Creva-productfamilie. Ook Creva soft en Creva stool behoren hiertoe. In de toekomst wil Kusch+Co deze productfamilie nog verder uitbreiden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details