Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Schell presenteert inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatiespoeling voor barrièrevrije toiletten
De Montus Flow (links) en Montus Flow H wc-inbouwspoelreservoirs, die met behulp van het Schell SWS-watermanagementsysteem of de SSC Bluetooth® Flow-module stagnatiespoelingen kunnen uitvoeren.

Schell presenteert inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatiespoeling voor barrièrevrije toiletten

Op de SHK, de Duitse installatievakbeurs die deze week in Essen gehouden wordt, laat Schell de inbouwspoelreservoirs Montus Flow en Montus Flow H zien. De Montus Flow H is een primeur, die nog niet eerder aan het vakpubliek gepresenteerd werd. Het spoelreservoir is vooral bedoel voor toiletten die minder frequent gebruikt worden. De beide nieuwe wc-inbouwspoelreservoirs bieden de mogelijkheid om stagnatiespoelingen te plannen en uit te voeren.

Regelmatig gebruik van toiletten zorgt voor een krachtige waterwissel aan de koudwaterzijde. Dit is essentieel voor het behoud van de waterkwaliteit in (semi-)openbare en commerciële sanitaire ruimtes. Toch is bij meerdaagse gebruiksonderbrekingen zoals in de vakantieperiode of bij een lage bezettingsgraad een hygiëneprotocol nodig. Met behulp van een dergelijk protocol is de (drink)waterkwaliteit op alle tappunten gegarandeerd. 

Schell watermanagementsysteem

Zowel de Montus Flow als de Montus Flow H kunnen aan het Schell watermanagementsysteem SWS gekoppeld worden. Beide inbouwspoelreservoirs beschikken over geïntegreerde stagnatiespoelingen, die met behulp van het watermanagementsysteem ingepland en automatisch uitgevoerd kunnen worden. Dankzij de Montus Flow H kunnen ook barrièrevrije toiletten automatisch gespoeld worden. De reservoirs kunnen zowel via het SWS-watermanagementsysteem als met behulp van de SSC Bluetooth® Flow-module aangestuurd worden.

Aangepaste toiletten

Barrierevrije toiletruimtes voor minder valide personen worden minder frequent gebruikt. De Montus Flow H is speciaal ontwikkeld om ook hier automatische stagnatiespoelingen te kunnen uitvoeren. De Flow H is geschikt voor normconforme inbouw en ondersteunt dankzij de geïntegreerde stagnatiespoeling het behoud van de drinkwaterkwaliteit. Dankzij de stabiele modulevoet heeft de reservoirmodule een hoge draaglast, die het mogelijk maakt om sanitaire wandelementen zoals bijvoorbeeld steungrepen, aan de zijkant te bevestigen. De versterkte hoek-vloerbevestiging biedt extra stabiliteit om aan de hoge eisen van barrièrevrije toiletten te voldoen. De Montus Flow H is de ideale keuze als in de aangepaste sanitaire ruimte ook een steunhandgrip nodig is.

Praktisch

De Montus Flow en de Montus Flow H zijn voorgemonteerd en voorzien van een 5 meter lange stroomkabel. Dankzij de eenvoudige constructie en de in hoogte verstelbare poten kunnen de modules snel geïnstalleerd worden in een vrijstaande wand of als voorwandinstallatie. Beide modules bieden een waterbesparende spoeling met twee volumes. Spoelintervallen en looptijden kunnen via het Schell SWS-watermanagementsysteem of via de SSC Bluetooth® Flow-module individueel geprogrammeerd worden. Bij integratie in SWS worden de bijbehorende elektrische componenten zoals busverlengers in een standaard in- of opbouwdoos boven het verlaagde plafond ingebouwd. 

Eenvoudige installatie

In tegenstelling tot andere aanbieders is geen extra warmwaterleiding naar het spoelreservoir nodig. Alle aansluitingen op warmwaterleidingen naar douches, wastafels en keukens kunnen via SWS of SSC en elektronische Schell kranen gespoeld worden. Dit voorkomt dat een extra warmte-input in de voorwandconstructie en dus ook in de koudwaterinstallatie. Bovendien wordt op deze manier stoomvorming en condensatie in het spoelreservoir vermeden. De messing magneetkap is in de stortbak geïntegreerd en daarom goed beschermd. Om het waterniveau in de stortbak te reguleren worden stagnatiespoelingen direct naar de afvoerleiding geleid. Op deze manier blijft het waterniveau in de stortbak binnen de norm.

Bedieningspanelen

De Montus Flow is compatibel met alle Schell bedieningspanelen uit de Montus serie. Deze zijn verkrijgbaar in acht verschillende ontwerpvarianten. Deze bedieningspanelen zijn ook bruikbaar voor de Montus Flow H.  

Drinkwaterkwaliteit holistisch perspectief

De Montus Flow en de Montus Flow H wc-inbouwspoelreservoirs ondersteunen op ideale wijze het behoud van de drinkwaterkwaliteit in gebouwen en bieden tal van voordelen voor installatie en bediening. Tijdens de ontwikkeling van de modules stond een holistische benadering centraal. De Montus Flow en Montus Flow H zijn een perfecte toevoeging aan het Schell SWS-watermanagementsysteem. De SWS-compatibele Schell-armaturen bedienen alle tappunten in openbare- en commerciële sanitaire ruimtes en doen dat nu ook in barrièrevrije toiletten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details