Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Schindler presenteert revolutionair robotsysteem voor liften

Schindler presenteert revolutionair robotsysteem voor liften

Schindler gaat een onderzoekssamenwerking aan met de Council of Tall Buildings and Urban Habitat

Schindler presenteert zijn revolutionaire robotinstallatie voor liften (Robotics Installation System for Elevators, R.I.S.E), die de weg vrijmaakt voor verdere automatisering en digitalisering in de liftindustrie.

Het prototype van de autonome en zelfklimmende robot maakt het mogelijk om de montage  van nieuwe liftinstallaties veiliger en nauwkeuriger uit te voeren, waardoor hij ideaal is voor gebruik in hoge gebouwen.

“We zijn trots om dit innovatieve robotsysteem aan u voor te stellen, welke een nieuwe dimensie in arbeidsveiligheid betekent en bijdraagt aan kwaliteitsverbetering,” zegt Karl-Heinz Bauer, Chief Technology Officer van Schindler Group. “Dit is wederom een voorbeeld van Schindlers betrokkenheid bij digitale en stedelijke mobiliteitsoplossingen die de slimme steden van de toekomst zullen vormen.”

De innovatieve technologie is al gebruikt bij de installatie van verschillende liften in commerciële complexen en hoogbouwwoningen in Europa.

R.I.S.E is ontworpen om repetitieve, fysiek veeleisende taken te automatiseren, zoals het boren van gaten in betonnen wanden en het bevestigen van ankerbouten. Hierdoor wordt ook een verhoogde nauwkeurigheid in de montage van de geleiders bewerkstelligd. Het systeem is geschikt voor gebruik in veeleisende werkomstandigheden en verhoogt de veiligheid aanzienlijk.

Als pionier in lifttechnologie heeft Schindler een lange traditie in het ontwikkelen van innovatieve mobiliteitsoplossingen, waaronder het eerste patent voor machinekamerloze liften.

Partnerschap met de CTBUH

Schindler en de Council of Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) hebben een tweejarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend die zich richt op robot- en automatiseringsprocessen in de bouw van hoge gebouwen. CTBUH is een non-profitorganisatie die de uitwisseling van knowhow over de bouw van hoge gebouwen promoot.

Als onderdeel van het partnerschap zullen experts uit de industrie en de wetenschap samen met deskundigen van Schindler de toepassing van robottechnologieën blijven ontwikkelen. Het doel van het partnerschap is om de kwaliteit en snelheid van het bouwproces te optimaliseren en tegelijkertijd de veiligheid op bouwplaatsen te handhaven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details