Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Service voor de klant, open deuren in het bedrijf
Het indrukwekkende assortiment vindt vooral zijn weg in de medische wereld.

Service voor de klant, open deuren in het bedrijf

Hoogwaardige medische en laboratoriumapparatuur

Wat hebben schone operatie-instrumenten, orgaantransport, medicijnuitgifte, vaccinatieprogramma’s, zadenkweek, lagers voor treinstellen en cosmetische klinieken met elkaar gemeen? Ze maken allemaal gebruik van de apparatuur van Vonmarcken. Dit bedrijf, centraal gelegen in Montfoort, levert hoogwaardige medische en laboratoriumapparatuur in de Benelux. Het indrukwekkende assortiment vindt vooral zijn weg in de medische wereld. “Dat zijn veeleisende klanten die werken met kritische zaken als medicijnen, organen, biopten en embryo’s. Daarom staat onze service op de eerste plaats en zijn onze medewerkers goed opgeleid en zeer gemotiveerd.” 

Er valt veel te kiezen in het productenscala van Vonmarcken. Je vindt er alle soorten en maten koelkasten, vrieskasten (tot -150°C) en koel-vriescombinaties, transport koel- en vriesboxen, klimaatkasten, laboratoriumvaatwassers, centrifuges, ultrasoonreinigers, ovens en incubatoren, medicijnkluizen, droogkasten, afzuigkasten, data- en temperatuurloggers en een hele reeks accessoires en toebehoren. “Het meeste hebben we op voorraad”, vertelt managing director Jan Willem Merkens. “In de coronatijd was er een enorme piekvraag naar tijdelijke koelcapaciteit voor vaccins. Die konden wij snel leveren en verhuren voor een flink aantal priklocaties. Snelheid, een uitstekende service en kennis van zaken zijn de aspecten waarmee wij onze klanten van dienst zijn.”

Service staat op de eerste plaats en de medewerkers zijn goed opgeleid en zeer gemotiveerd.

Binnen vier uur actie

De klantenkring van Vonmarcken is divers en veeleisend te noemen. Office Director Jeannette van de Kolk: “Het gaat meestal om medicijnen, vaccins, organen, instrumenten voor de operatiekamer, kweekjes, ingevroren weefsels en dergelijke. Daarmee mag niks mis gaan. Continuïteit in het functioneren van onze producten is dan essentieel. Daarom werken wij met betrouwbare apparatuur die wij zelf goed kennen en zorgen wij dat er 24 uur per dag dienstverlening beschikbaar is, die binnen vier uur aan de slag gaat. Als er een probleem is, weten wij door online monitoring met temperatuurloggers welke klant het is, welk apparaat het betreft en soms al wat het probleem is. Zo houden we voor meerdere grote ziekenhuizen met honderden loggers alle koelkasten in de gaten. We merken aan onze klanten dat ze dat veel rust en zekerheid biedt en dat ze op ons kunnen vertrouwen. Ziekenhuizen, laboratoria, apotheken en huisartsen weten ons daarom te vinden. Maar we leveren ook aan de industrie. Zo gebruiken de vliegtuigindustrie en spoorwegen onze koelsystemen om lagers te krimpen door ze snel af te koelen.”

Speciaal ontworpen

Vonmarcken levert apparatuur, kasten, logistieke oplossingen als prikkarren en transportboxen en ergonomische stoelen. “Maar wij richten ook laboratoria in of bouwen installaties voor OK’s”, vult Merkens aan. “Onlangs hebben we nog voor een groot ziekenhuis in Zuid-Holland alle OK’s voorzien van speciaal ontworpen medicijnkoelkasten en warmhoudkasten voor dekens en infuusvloeistoffen. Ook voor dergelijke leveringen met een flinke dosis ontwerp en advies weet men ons te vinden. Het zijn meestal directieleveringen die je samen met de OK-bouwer tot stand brengt. Wij hebben daar de kennis, ervaring en juiste mensen voor in huis. Het is zaak om hoge kwaliteit te leveren, daarmee behoud je de klant.”

Vonmarcken stuurt niet zomaar een offerte terug. Elke aanvraag wordt opgevolgd om uit te zoeken wat de klant precies wil.

Doorvragen

“Klantcontact heeft bij ons de hoogste aandacht”, onderstreept ook Van de Kolk. “Dat begint al bij simpele aanvragen via de website. We sturen ze niet zomaar een offerte terug, elke aanvraag wordt opgevolgd om uit te zoeken wat de klant precies wil. We vragen door om tot de beste oplossing te komen. We gaan graag een band aan met elke klant en bieden altijd het onderhoud aan. Het gaat immers niet om autobanden maar om hoogwaardige producten. Daarom informeren we na een transactie regelmatig hoe alles loopt.”

Open deuren

Bij klantgerichtheid en service horen kundige, gemotiveerde werknemers. Merckens: “Wij zijn een familiebedrijf en we weten dat goede medewerkers het verschil maken. We doen veel moeite om ze binnen te halen en te houden. Dat doen we met goede voorwaarden en door ze intern goed op te leiden – voor ons werk zijn geen specifieke opleidingen. Daarnaast heeft Vonmarcken een heel platte, open organisatie met deuren die letterlijk en figuurlijk altijd open staan. Als je iets op je hart hebt, gooi je het eruit. Wij geloven namelijk in een sfeer waarbij je dingen durft te zeggen. Daarmee kunnen we elkaar scherp houden en is de communicatie beter. Niet onbelangrijk: onze mensen verkopen niet alleen een goed product, ze hebben ook het gevoel dat ze een relevante bijdrage leveren aan de maatschappij. Ze zijn trots op wat ze doen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details