Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Sfeervolle inrichtingvoor zorgwoningen
Behang en beplanting geven de eetkamer een vriendelijke en huiselijke sfeer.

Sfeervolle inrichtingvoor zorgwoningen

Van kamerplant tot kwalitatief hoogwaardig meubilair

Het in Horst aan de Maas gevestigde FH Meubelen is specialist als het aankomt op de inrichting van zorgprojecten. Samen met De Zorggroep heeft FH Meubelen het nieuwe zorgcentrum aan de Lindelaan in Nieuw Bergen volledig ingericht, van kamerplant tot kwalitatief hoogwaardig meubilair.

De woonkamer is door gebruik van kleur en structuur sfeervol en uitnodigend.

Nick Herraets, eigenaar van FH Meubelen, vertelt: “Voor ons was dit een project waarbij we ons specialisme volledig konden inzetten. We hebben ons brede assortiment kunnen toevoegen aan de wensen van de zorgverleners en de bewoners.” Breed is het in dit geval zeker te noemen. FH Meubelen leverde voor dit project niet alleen meubelen voor de gebruikelijke ruimtes, maar heeft ook de kantoorruimtes van het personeel ingericht, inclusief de verlichting en zelfs de kamerplanten. Ook de buitenomgeving richtte ze mee in. 

Knusse, moderne ruimtes

“Mooi om samen te kiezen voor de beste materialen”, gaat Nick verder. “De zorgbranche vraagt namelijk echt om een speciale, geschikte stoffering. Het moet immers goed reinigbaar zijn, lang meegaan, brandvertragend werken en als het even kan antibacterieel zijn. Het is ons gelukt om met dat in gedachten toch knusse en moderne ruimtes in te richten.”

De diverse meubelen zijn uitgezocht samen met de opdrachtgever en bewoners, maar ook ergotherapeuten hadden inspraak. Op hun advies zijn bijvoorbeeld de tafels verzwaard, zodat bewoners steun hebben bij het opstaan. Ook is nagedacht over de stoelhoogte en de lengte van de armleuning. Zo is maatwerk geleverd, specifiek afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Om het geheel een frisse en moderne look te geven, is gekozen voor het gebruik van verschillende stoffen. Zo creëer je speelsheid en is er meer glans en structuur. “Omdat het binnen dezelfde kleurgroep valt, is het nog altijd prikkelarm, maar niet saai”, verklaart Nick. 

Prachtig eindresultaat

De prettige samenwerking en de aandacht voor details hebben een prachtig eindresultaat opgeleverd. Nick: “Het geheel is fris, licht, en voelt heel huiselijk. Bewoners, medewerkers en bezoekers voelen zich thuis. Dát is het mooiste resultaat.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details