Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Signalisatie is een kunst op zich’

‘Signalisatie is een kunst op zich’

Bij het woord ‘signalisatie’ denken heel wat mensen nog steeds aan statische bordjes en typische wegwijzers, die doorgaans pas in laatste instantie geplaatst of opgehangen worden. “Het is echter véél meer dan dat”, benadrukt Johan Lambrechts van Signburo, dat zich toespitst op architecturale bewegwijzering en visuele communicatie. “Goede signalisatie is perfect geïntegreerd in de architectuur, draagt bij tot een intuïtieve wayfinding en is een perfecte mix van creativiteit, esthetiek, techniciteit en functionele efficiëntie.” In dit artikel zetten we enkele projecten op een rijtje die perfect illustreren wat de zaakvoerder van Signburo bedoelt.

De tijd dat bewegwijzering een beetje stiefmoederlijk bekeken werd, lijkt stilaan voorbij. Meer en meer bouwheren en architecten beseffen dat het wel degelijk loont om signalisatiespecialisten als Signburo vanaf het prille begin bij hun project(en) te betrekken. “Als je pas laat in het proces aandacht schenkt aan de signalisatie, is het bijna onmogelijk om ze optimaal in te passen. Efficiënte en consistente bewegwijzering heeft tal van voordelen: ze maakt het mogelijk om de circulatie in gebouwen te stroomlijnen, zorgt ervoor dat iedereen vlot zijn weg vindt, laat een professionele en betrouwbare indruk na, verlaagt de onderhoudskosten, verhoogt de productiviteit van werknemers, enzovoort. Creatief gebruik van kleuren en lettertypes, digital signage, mobiele apps, grafische hoogstandjes, folietoepassingen, braille, …: het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden om een kwalitatieve signalisatie te creëren. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we hoe mensen in een vreemde omgeving navigeren en hoe ze architectuur ervaren, zodat we voor elk project een oplossing op maat kunnen uitwerken. Daarbij zoeken we volgens het ‘less is more’-principe (de juiste info op de juiste plaats) naar een ideaal evenwicht tussen wayfinding en branded communication. Signburo is een gekende naam in de zorgsector, maar daarnaast voeren we ook signalisatieprojecten uit in scholen, kantoren, residentiële complexen, openbare gebouwen, enzovoort.”

Aktiefinvest
Aktiefinvest is de immovennootschap van de Groep Boerenbond. Sign­buro nam de volledige binnenbewegwijzering van de Aktiefinvest-kantoren in Leuven op zich en startte recent ook met het opfrissen van de bewegwijzering in diverse Boerenbond-vestigingen, inclusief de grafische toepassingen (folies).

Signalisatie

Aktiefinvest.


BluePoint
BluePoint beschikt over drie businesscenters (Brussel, Antwerpen en Luik), waarin het dynamische en technologisch hoogstaande vergaderruimtes, netwerklocaties en cowerkplekken verhuurt. Signburo verzorgde de rebranding van de verschillende BluePoint-locaties. Het plaatste onder meer een nieuw type zuil met glazen frontpanelen en volledig interne LED-verlichting.

Signalisatie

Bluepoint.


De Beel
De Beel is een residentieel vastgoedproject in Diest, dat plaats biedt aan vijftig luxueuze appartementen met een hedendaagse, tijdloze architectuur. De elegante buitenbewegwijzering is van de hand van Signburo. 

Signalisatie

De Beel.


Filfurdo
Een groot woonzorgcentrum van OCMW Vilvoorde, dat Signburo voor een mooie uitdaging plaatste. Op het programma: binnen- en buitensignalisatie, grafische toepassingen, een verlicht LED-logo, brievenbussen op maat, ….

Reynaers
Het nieuwe hoofdkwartier van Reynaers Aluminium in Duffel is een architecturaal hoogstandje. Dit uit zich eveneens in de buitensignalisatie en allerhande grafische interieurtoepassingen.

Signalisatie

Reynaers.

Signalisatie

Reynaers.


Koningin Elisabethzaal
De Koningin Elisabethzaal in Antwerpen onderging een grondige renovatie. Ook Signburo droeg zijn steentje bij via signalisatie op maat, conform de strikte eisen van de bouwheer en architect.

Signalisatie

Kon. Elisabethzaal.

Signalisatie

Kon. Elisabethzaal.


SIGNBURO
Kempische Kaai 71/0.1
3500 HASSELT
+32 11 42 44 84
info@signburo.be
www.signburo.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details