Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Sint Oda, Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen winnen de eerste Customer-Centered Organization Awards

Sint Oda, Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen winnen de eerste Customer-Centered Organization Awards

Sint Oda, een dienstencentrum voor mensen met een complexe of meervoudige beperking uit Pelt, is de meest klantgerichte organisatie van Vlaanderen. De vzw werd op 13 oktober in Brussel uitgeroepen tot laureaat van de eerste Customer-Centered Organization Awards, een initiatief van u.sentric en Hello Customer. Ook Bizbike uit Kruisem, dat elektrische fietsen verkoopt en herstelt en Zorgbedrijf Antwerpen vielen in de prijzen.

Sint Oda uit Pelt werd uitgeroepen tot laureaat.

Steeds meer bedrijven, overheden en non-profitorganisaties beseffen de kracht en voordelen van klantgericht werken. Om Belgische rolmodellen inzake customer centricity in de kijker te stellen, lanceerden strategisch consultant u.sentric en het customer experience platform Hello Customer de Customer-Centered Organization Awards. Na een oproep werden acht organisaties geselecteerd en genomineerd voor deze erkenning: Baunat, Bizbike, Geriatro, Ibis.ai, Prefamac, Sint Oda, Unilin en Zorgbedrijf Antwerpen.

Runner-up Bizbike uit Kruisem.

De laureaat: Sint Oda

Een jury van acht experts boog zich over de dossiers en riep Sint Oda uit Pelt tot laureaat uit. Dit welzijnscentrum voor mensen met een complexe of meervoudige beperking heeft ruim 500 medewerkers en kan ook rekenen op meer dan 600 vrijwilligers. ­Annita Beysen, managing partner van u.sentric: “Sint Oda heeft zich met succes aangepast aan de gewijzigde financiering in de gehandicaptensector, waarbij cliënten zelf financiële ondersteuning krijgen van de overheid en kiezen wat de beste zorgorganisatie is voor hun specifieke beperking. Het centrum paste haar strategie aan en plaatste klantgerichtheid centraal. Het investeerde bijvoorbeeld in haar technische dienst, om creatieve en innovatieve oplossingen uit te werken voor haar cliënten. Daardoor is het een koploper in kwaliteit en diversiteit van zorg. Het hele beleid werd daarop afgestemd. Iedereen in de organisatie werkt aan hetzelfde doel: waarde creëren voor de klant en daardoor de beste zorg bieden.” 

Runner-up Zorgbedrijf Antwerpen.

De runners-up: Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen

Naast Sint Oda kregen twee andere finalisten een eervolle vermelding: Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen. Leslie Cottenjé, CEO van Hello Customer: “De acht genomineerden hadden allen een sterk dossier. Naast Sint Oda sprongen nog twee organisaties eruit. Bizbike uit Kruisem, dat elektrische fietsen verkoopt en herstelt aan huis, is een rolmodel: het heeft klantenfeedback volledig geïntegreerd in haar werking. Door niet meer voort te gaan op veronderstellingen, maar op beoordelingen die klanten zelf aanreiken, neemt het veel betere beslissingen.” 

“Zorgbedrijf Antwerpen greep de coronapandemie aan om haar digitale transformatie te versnellen, maar wel op maat van haar medewerkers en klanten”, aldus Cottenjé. “Daardoor kon er meer en beter gecommuniceerd worden, zelfs in tijden waarin persoonlijk contact moeilijker lag. Deze strategische aanpak, de snelheid waarmee ze werd uitgerold en de focus op mensen is een schoolvoorbeeld van een geslaagde digitale transformatie.”

De prijzen werden donderdagavond 13 oktober uitgereikt tijdens een inspiratiesessie rond customer centricity in De Warande in Brussel. Daar getuigden ook sprekers van Elia, SAXO Bank en UCB over hun aanpak rond klantgericht ondernemen. Keynotespreker Rik Vera besloot het event met de boodschap dat ‘extreme customer centricity’ het model van de toekomst zal zijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details