Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Slanke RVS-temperatuurvoeler met Modbus RTU communicatie
De HTP501 meet de relatieve vochtigheid en temperatuur in een bedrijfsbereik van -40 tot 120°C.

Slanke RVS-temperatuurvoeler met Modbus RTU communicatie

De nieuwe EE074 temperatuurprobe meet met hoge nauwkeurigheid de temperatuur van lucht, gassen en vloeistoffen in klimaatgestuurde processen zoals bij voedings-, vloeistoffen-, farmaceutische, ziekenhuis- en agrarische applicaties.

Robuust en betrouwbaar

De IP68 meetvoeler bevat compleet ingekapselde elektronica, wat de meetvoeler geschikt maak voor stabiele langdurige metingen in uitdagende en condenserende omgevingen.

Voor de set-up en instelling van de EE074 is een optionele adapter beschikbaar.

Eenvoudige installatie

De M12x1 connector en de aansluitaccessoires minimaliseren aansluitkosten. De dompelbuis met innovatieve klem zorgt voor een betrouwbare installatie in vloeistoffenbuizen.

Configuratie en instelling

Voor de set-up en instelling van de EE074 is een optionele adapter beschikbaar, evenals gratis te downloaden configuratiesoftware. De temperatuuropnemer heeft een nauwkeurigheid van 0,1°C bij 20°C en is leverbaar in drie verschillende lengten.

De EE680 is specifiek ontwikkeld voor het nauwkeurig meten van de luchtsnelheid en temperatuur in laminaire flowapplicaties.

Luchtsnelheidssensor voor het exact meten van flow in laminaire flowomstandigheden: de EE680

De EE680 is specifiek ontwikkeld voor het nauwkeurig meten van de luchtsnelheid en temperatuur in laminaire flowapplicaties zoals in cleanrooms, ziekenhuizen, de farmacie, biowetenschappelijke applicaties en de micro-elektronica-industrie. De opnemer is voorzien van een uiterst nauwkeurige thermo-anemometer en kent een luchtsnelheidsrange van 0 tot 2 m/s bij een temperatuurrange van -20 tot 79°C. De sensor is dus breed inzetbaar en is daarnaast geschikt in omgevingen met vochtigheden tot wel 95%. 

De sensor heeft door het dunne filmsensorelement een nauwkeurigheid tot 0,1 m/s en garandeert een langdurige stabiliteit en lage hoekafhankelijkheid. Daarnaast is de meetsensor voorzien van een coating die de sensor beschermt tegen H202 en andere bijtende reinigingsmiddelen. De EE680 is verkrijgbaar in roestvrijstaal en als rechte en gehoekte versie voor plafondplenums en ventilatieroosters. De M12 connector zorgt ervoor dat de sensor gemakkelijk te plaatsen en te vervangen is bij kalibratiewerkzaamheden.

De EE680 is voorzien van digitale (Modbus RTU) en analoge uitgangen (mA en V). 

Hoge meetnauwkeurigheid, eenvoudige gegevensintegratie: HTP501

De HTP501 meet de relatieve vochtigheid en temperatuur in een bedrijfsbereik van -40 tot 120°C. Het hoogwaardige E+E vochtigheids­meetelement, de temperatuurcompensatie en de configureerbare drukcompensatie zorgen voor een uitstekende meetnauwkeurigheid. Naast de gemeten vochtigheids- en temperatuurwaarden berekent de voelersonde nog meer vochtgerelateerde fysieke grootheden zoals de dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid of mengverhouding. De meetgegevens zijn beschikbaar op de RS485-interface en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de procesbesturing, met behulp van het Modbus RTU-protocol.

Geoptimaliseerd voor zware omgevingsomstandigheden

De sonde heeft een robuuste IP66 roestvrijstalen behuizing, een kabel voor hoge temperaturen met gegoten M12-connector en keuze uit verschillende filterkappen. De elektronica is goed beschermd in de sonde en daardoor beschermd tegen condensatie en corrosie. De gepatenteerde E+E-coating beschermt het vochtigheidsmeetelement en de kabels tegen stof en corrosieve afzettingen, waardoor uitstekende meetprestaties en langdurige stabiliteit onder zware omstandigheden gegarandeerd worden. Een optionele bescherming van de sensorkabels helpt de levensduur van het sensorelement aanzienlijk te verlengen in bijzonder agressieve omgevingen.

Flexibel en uitbreidbaar

Twee sondelengtes (200 en 400 mm) en drie verschillende kabellengtes bieden de gebruiker een enorme mate van flexibiliteit bij het installeren van de HTP501. De gratis configuratiesoftware PCS10 vereenvoudigt de installatie en ondersteunt de individuele configuratie van de sonde. De HTP501 is compatibel met de Sigma 05 sensor-hub van E+E.

De digitale sensor kan op basis van het plug-and-play-principe in het hostapparaat worden gestoken en zo worden uitgebreid tot een sensoreenheid met display en analoge uitgangen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details