Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Slim systeem biedt bescherming tegen krassen op vloeren
Een bijkomend voordeel van het Scratch no More systeem is dat het geluiddempend werkt. Het vervelende gepiep of gekras van schuivende stoelen wordt hiermee voorkomen. (Beeld: Rob Gieling)

Slim systeem biedt bescherming tegen krassen op vloeren

Ter bescherming van de vloer worden stoel- en tafelpoten vaak voorzien van viltjes of teflon dopjes. Helaas slijten deze binnen no time en plakt er gemakkelijk vuil aan vast, waardoor ze regelmatig vervangen moeten worden. Een innovatief systeem biedt uitkomst.

Het systeem is twaalf jaar geleden bedacht door Gertjan Verwoert, directeur-eigenaar van Scratch no More. Vloerbeschadigingen door schuivend meubilair waren hem een doorn in het oog. Na een gesprek met een vloeronderhoudsbedrijf kwam hij op het idee om hiervoor een oplossing te ontwikkelen. Het resultaat: simpele maar uiterst effectieve en duurzame vloerbeschermingssystemen. 

Het basisdeel wordt één keer in de poot bevestigd. Het losse tapijtvoetje is vervolgens gemakkelijk te verwisselen.

Beschermvoetje van tapijt

Verwoert: “Het probleem met andere dopjes van vilt en teflon, is dat dit vrij harde materialen zijn. Wanneer je een hard dopje op een harde vloer gebruikt, wordt vuil zoals zand als schuurpapier over de vloer getrokken.” Daarom ging hij op zoek naar beter materiaal. “Na veel testen ben ik uitgekomen op tapijt van de hoogste kwaliteit. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor schoonloopmatten, omdat dit erg slijtvast en duurzaam is.” Het systeem bestaat uit twee delen: het basisdeel en een los beschermvoetje. Het basisdeel wordt eenmalig in of op de poot bevestigd. Het losse beschermvoetje wordt er vervolgens op geklikt. “Het voordeel is dat het basisdeel maar één keer in de poot bevestigd wordt. Het losse tapijtvoetje is gemakkelijk te verwisselen. Handig, wanneer het voetje aan vervanging toe is. Het tapijtvoetje gaat ongeveer twee jaar mee. Dat is acht keer langer dan het gemiddelde viltje”.

Tal van zorginstellingen, met name in de ouderenzorg, hebben Scratch no More al weten te vinden. (Beeld: William Moore)

Dat het systeem een schot in de roos is, blijkt uit de grote animo die er is in de vloer- en meubelbranche. Inmiddels is Scratch no More bij bijna duizend dealers in Nederland en België verkrijgbaar. “Onze producten lossen een kostbaar probleem op, namelijk de krassen op de vloer door schuivend meubilair. Hierdoor gaat de vloer langer mee en worden kosten bespaard.”  

Ideaal voor zorginstellingen

Scratch no More levert zowel aan particulieren als bedrijven in Nederland en in het buitenland. Tal van zorginstellingen, met name in de ouderenzorg, hebben Scratch no More al weten te vinden. Logisch, volgens Verwoert: “Er wordt vaak gebruik gemaakt van linoleum of PVC-vloeren met een PU-toplaag. Vaak in donkere kleuren met een sfeervolle houtstructuur, waarop je elk krasje meteen ziet. Dat is natuurlijk zonde. Daar komt bij dat er in zorg­instellingen vaak met de stoelen geschoven wordt, ook terwijl de bewoner erop zit. Met onze beschermdoppen eronder gaat dit een stuk gemakkelijker dan met bijvoorbeeld vilt.” 

Scratch no More heeft voor vrijwel alle stoelen een oplossing in verschillende maatvoeringen.

Zeer geschikt in een healing environment

Een rustige omgeving zonder hinderlijke geluiden of geluidsoverlast is belangrijk in een zorgomgeving. Een bijkomend voordeel van het Scratch no More systeem is dat het geluiddempend werkt. Het vervelende gepiep of gekras van schuivende stoelen wordt hiermee voorkomen. Zo draagt het systeem bij aan een rustige omgeving. Bovendien zijn de doppen eenvoudig te reinigen, wat belangrijk is in het kader van de hygiëne. Gewoon even stofzuigen of met een hard borsteltje schoonvegen en ze zijn weer zo goed als nieuw.

Grote diversiteit

Het bedrijf heeft voor vrijwel alle stoelen een oplossing in verschillende maatvoeringen. Maar ook voor tafels, banken en bureaustoelen met zwenkwielen. In de zorg wordt vaak gebruik gemaakt van stoelen met houten poten. Hiervoor is de Footfixx Wood met een 34 mm beschermvoetje zeer geschikt. Deze bevat de grootste diameter tapijt zodat de druk beter over het oppervlak verdeeld wordt en de stoelen makkelijker over de vloer schuiven. Scratch no More levert alles uit voorraad, de productie vindt in zijn geheel plaats in Nederland. Het installeren van de producten wordt door de klant zelf gedaan.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details