Scratch no More
02:03
18-10-2018

Slim systeem biedt bescherming tegen krassen op vloeren

Om beschadigingen en krassen door stoel- en tafelpoten op harde vloeren tegen te gaan, worden meestal viltjes of teflon dopjes gebruikt. Echter, deze slijten in no time en het vuil plakt er gemakkelijk aan vast, waardoor ze veelvuldig vernieuwd moeten worden. Geen nood, een slim vloerbeschermingssysteem biedt uitkomst. 

Een systeem dat bedacht is door Gert-Jan Verwoert, tegenwoordig directeur-eigenaar van Scratch no More. Vloerbeschadigingen door stoel- en tafelpoten waren hem een doorn in het oog. Zeven jaar geleden kwam hij na een gesprek met een vloerenonderhoudsbedrijf op het idee om hiervoor een oplossing te ontwikkelen. Het resultaat: een simpel maar uitermate slim en duurzaam vloerbeschermingssysteem. Verwoert: “Het gaat om beschermdoppen die makkelijk onder meubels aangebracht en weer verwijderd kunnen worden, wanneer dit nodig is.” Waaruit bestaat dit slimme vloerbeschermingssysteem? In feite wordt het gevormd door twee onderdelen: een basisdeel en een eenvoudig te wisselen beschermingsvoetje. Het basisdeel wordt eenmalig in de stoel- of tafelpoot geschroefd. In dit basisdeel wordt vervolgens het beschermingsvoetje geklikt. “Dit is eigenlijk een kunststof bolletje met een voetje dat een stukje tapijt van de beste kwaliteit bevat. Het soort dat ook voor schoonloopmatten gebruikt wordt, omdat dit uiterst slijtvast en duurzaam is. Wanneer het stukje tapijt na een jaar of twee versleten is, waarmee het dus zeker zes keer langer meegaat dan bijvoorbeeld vilt, hoef je alleen het voetje maar te vervangen. Zo zorg je ervoor dat minder vloeronderhoud nodig is, waardoor de vloer langer meegaat en kosten bespaard worden”, aldus Verwoert.

Scratch no More
Footfixx Wood met 28 mm beschermvoetje.

Zeer geschikt voor zorginstellingen
Een gat in de markt, zo bleek; inmiddels heeft Scratch no More vijf man personeel en ontwikkelt het steeds meer nieuwe producten. Het bedrijf uit Rhenen levert aan particulieren, maar ook aan vele bedrijven en organisaties in Nederland en in het buitenland. Tal van zorginstellingen, tot nu toe vooral voor ouderenzorg, hebben de weg naar Scratch no More al weten te vinden. Verwoert vindt dit logisch. “Daar wordt vaak gebruik gemaakt van linoleum of gietvloeren of PVC-vloeren met een PU-topcoating. Tegenwoordig vaak in donkere kleuren en met een houtstructuur, waarop je elk krasje meteen ziet. En dat is zonde. Daar komt bij dat in zorginstellingen vaak met stoelen geschoven wordt terwijl de bewoner erop zit. Met onze beschermingsdoppen onder de stoelpoten gaat dit gemakkelijker dan wanneer er bijvoorbeeld viltjes onder zitten. Overigens zijn onze doppen ook prima geschikt voor andere zorgorganisaties, waaronder ziekenhuizen.” Bijkomend voordeel voor de zorg is dat het systeem ook nog eens geluiddempend werkt. Zonder gekras of andere piepgeluiden, waar mensen die toch al gevoelig voor geluid zijn, van kunnen schrikken. Bovendien zijn ze heel eenvoudig te reinigen, wat vooral in zorginstellingen belangrijk is in het kader van de hygiëne. Gewoon eraf klikken, even stofzuigen of met een hard borsteltje schoonvegen en er eenvoudig weer op klikken. 

Scratch no More
Footfixx Wood wordt vaak gebruikt in de zorg.

Grote diversiteit
Het bedrijf heeft voor de meeste stoelen een oplossing in verschillende maatvoeringen. Maar ook voor tafels, banken en bureaustoelen met zwenkwielen. Daaronder komen wielen met een rubberlaagje. Voor buisstoelen kan de Chairfixx gebruikt worden, waarbij een rond transparant deel over de sledebuis heen geklikt wordt. In zorgorganisaties worden vaak stoelen met houten poten toegepast, de Footfixx Wood met een 34 millimeter voetje is dan zeer geschikt. Deze bevat de grootste diameter tapijt zodat de druk beter over het oppervlak wordt verdeeld en de stoelen beter te verschuiven zijn.

Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Als producent zorgt Scratch no More voor het assembleren en verpakken. De fabricage wordt door een Nederlands spuitgietbedrijf gedaan. Het installeren van het beschermingssysteem doen de klanten zelf. 


Scratch no More
Remmerden 123B
3911 TZ Rhenen

T: +31 317 745 424
E: info@scratchnomore.nl
W: www.scratchnomore.nl

Tekst: Irene Teunissen   Beeld: Scratch no More

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

VorsselmansSignburo