Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Slimme badkamer ideaal voor levensloopbestendige woonruimtes

Slimme badkamer ideaal voor levensloopbestendige woonruimtes

Door toenemende bezuinigingen in de zorg is het van groot belang om de beschikbare vierkante meters binnen een zorgorganisatie zo efficiënt mogelijk te benutten. Dat geldt voor nieuwbouwprojecten, maar ook bij renovatie. Daarnaast wil de zorgorganisatie ook tegemoetkomen aan de toenemende vraag van cliënten en hun familie naar meer privacy en comfort.

Wie kiest voor het juiste concept, zet bij beide aspecten flinke stappen in de goede richting. Rooms For Care biedt hiervoor de ‘Slimme badkamer’ aan. Deze is voorzien van een sanitaire draaiwand met wastafel en diverse opbergmogelijkheden. Dankzij deze geïntegreerde oplossingen zijn ruimteproblemen verleden tijd. Bovendien zorgt dit concept ervoor dat de woonomgeving nog meer kwaliteit van leven krijgt. Dankzij de ‘Slimme badkamer’ hebben senioren en mensen met een beperking de kans om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen.

Luxe uitstraling
Gerry Timmermans is adviseur bij Rooms For Care. Hij heeft de zorgvraag bewust zien veranderen. “De gedeelde badkamer zien we steeds minder terug. Dat houdt in dat er extra ruimte op de eigen kamer nodig is. Onze ‘Slimme badkamer’ bestaat uit geprefabriceerde elementen van duurzame materialen. De wandelementen zijn van HPL; deze zijn onderhoudsvriendelijk en zorgen voor een luxe uitstraling. Een ander belangrijk aspect zijn de doorgeefkasten in de badkamerwand naar de hal of de gang. Dit maakt het voor de logistieke dienst mogelijk om handdoeken en disposables sneller te distribueren. Dit concept is een slimme oplossing voor kleine ruimtes. Kamers en appartementen worden hierdoor levensloopbestendig.”

Ruimtewinst
Timmermans maakt het ruimtelijke voordeel aan de hand van cijfers duidelijk. “De gemiddelde kamer is 20 m2. Een beetje badkamer is al snel 8 tot 9 m2. Ons concept heeft slechts 3,85 m2 nodig. Dat scheelt dus meer dan de helft aan verloren ruimte en de kwaliteit van leven blijft gelijk.” Inmiddels hebben organisaties als Zorggroep Humanitas in Rotterdam en Zorggroep Respect in Scheveningen al voor deze ‘Slimme badkamer’ gekozen. Ook heeft Rooms For Care de opdracht gekregen van Woon- en Zorgcentrum Rustenburg in Middelburg voor 53 ‘Slimme badkamers’, onder andere voorzien van een sanitaire draaiwand en doorgeefkasten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details