wachtkamer AZ Nikolaas
01:41
19-05-2016

Specialist in soepele vloeren

De vloeren in het ziekenhuis zijn geplaatst door OBM, een tijdelijke handelsvereniging van Egalo – het vroegere Bourgeois Deco – en Oxfloor. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in soepele projectvloeren en werken voor veel grote projecten samen. Ook in Beveren zorgde die samenwerking voor een mooi eindresultaat.

OBM koopt en plaatst de pvc-vloeren van leverancier Tarkett rechtstreeks als aannemer voor het ziekenhuis. Laurent Verhelst, zaakvoerder van Egalo: “In de bouwsector is de vloerbekleding dikwijls onderwerp van een ketting van onderaannemers, zodat de bouwheer geen enkele controle meer heeft wie zijn soepele vloeren plaatst, en de uitvoering dikwijls wordt overgelaten aan uitvoerders die niet beschikken over voldoende kennis en kunde. Wij zijn op dat vlak een witte raaf, want wij werken zelden met onderaannemers. Als er teveel werk is, kijken Egalo en Oxfloor in eerste instantie naar elkaar.”

Die aanpak zorgt voor veertig vakbekwame, goed opgeleide vaklui die kunnen werken met linoleum, pvc-vloeren, rubbervloeren en de meest diverse tapijtsoorten. Ze hebben een lange opleiding achter de rug, die hen toelaat om deskundig om te gaan met de moderne materialen van vandaag en morgen. “Zeker voor ziekenhuizen, waar een kwalitatieve plaatsing en onderhoudsgemak van de vloer belangrijke eisen zijn, is dat cruciaal”, zegt Verhelst. “Zachte vloerbedekkingen zijn bedoeld om er vanaf de eerste dag schitterend bij te liggen, en dat een leven lang. OBM maakt van het kwalitatief plaatsen een erezaak en verstrekt als dat nodig is ook het juiste materiaaladvies.”

OK

Ervaren plaatsers
“De ervaring van de plaatsers is bijzonder groot, net als hun betrokkenheid bij het project”, zegt Bart Schelfhout. “Dat maakt een vlotte samenwerking met de bouwheer mogelijk. Af en toe is er binnen zo’n project ook een echte uitdaging. In Beveren was dat de realisatie van een zone met een bijzonder patroon en bijzondere kleur, waardoor een saaie wachtruimte tot een kunstwerk omgetoverd werd.”

Planning en coördinatie
De samenwerking tussen Oxfloor en Egalo leverde al heel wat referentieprojecten op, zoals het nieuwbouwproject voor AZ Alma in Eeklo. Ook in Beveren verliep alles erg vlot, al was de beperktere schaal van het ziekenhuisproject wel speciaal. Verhelst: “Op een beperkte oppervlakte moet je samenwerken met hetzelfde aantal aannemers als bij een groot project. Dat maakt van de planning en de coördinatie een uitdaging.”

Alliantie voor grote projecten
Volgens Verhelst is België te klein om een bedrijf uit te bouwen met veertig plaatsers van soepele vloeren. Daarvoor zijn er te weinig grote projecten. “Daarom besloten Egalo en Oxfloor elk hun eigenheid te behouden, maar voor grote projecten een alliantie te smeden. We proberen op die manier al meer dan vijftien jaar om samen een aanzienlijk marktaandeel te behalen in de zorgsector, bij voorkeur rechtstreeks voor de bouwheer. OBM participeert ook het liefst in een project dat uitgaat van een bouwteamformule, waarin elke hooggespecialiseerde aannemer zijn rol voluit mag spelen onder leiding van de bouwheer of het architectenbureau. Op die manier komen we tot het beste eindresultaat.”

www.oxfloor.com/egalo.be

Dit artikel is gepubliceerd in de Ziekenhuis Special AZ Nikolaas. Voor meer informatie: https://www.bouwenaandezorg.eu/az-nikolaas/.

gang az nikolaas

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: AZ Nikolaas , Bourgeois Deco , Egalo , OBM , Oxfloor , vloeren

Bouwen aan de Zorg partners

ganganhydrietvloeivloer