Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
01:32
01-02-2018

Start onderzoek naar nieuwbouw ziekenhuis 3.0

Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk en Siemens Healthineers slaan handen ineen

Het Rode Kruis Ziekenhuis en Siemens Healthineers gaan, in samenwerking met de Gemeente Beverwijk, de bouw van een toekomstgericht ziekenhuis naast het Stationsplein te Beverwijk onderzoeken. Het nieuwe ziekenhuis zal zich naast het vertrouwde aanbod van hoogwaardige specialistische patiëntenzorg onderscheiden door een zeer patiëntvriendelijke logistiek en een hoog serviceniveau.

In het ‘ziekenhuis van de toekomst’ wil het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) de zorg rond de patiënt optimaal organiseren. Daarmee komt de zorg in gebieden waarin het RKZ van oudsher sterk en excellent is, zoals brandwondenzorg, hand-pols-chirurgie en obesitas beter tot zijn recht. Ook kan de multidisciplinaire zorg praktischer worden ingericht. Het RKZ is onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk dat innovatieve, betaalbare zorg nastreeft.

“In Siemens Healthineers hebben wij dé partner gevonden die ons kan ondersteunen, om deze grote wens in vervulling te laten gaan: een hypermodern ziekenhuis naar de laatste stand der techniek, korte logistieke lijnen, een flexibele IT-infrastructuur en een klantvriendelijke omgeving”, laat Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur RKZ weten. “Wij stonden voor een moeilijke keuze, namelijk een zeer kostbare en complexe renovatie van de oudbouw met niet optimale oplossingen of de stap maken naar nieuwbouw met alle denkbare voordelen.” De stap naar nieuwbouw is voor RKZ als relatief klein maar hoogstaand ziekenhuis letterlijk en figuurlijk een grote operatie. “Wij kunnen dit eenvoudigweg niet zonder ervaren partners. Met de specialistische kennis en ervaring van Siemens Healthineers kunnen wij met vertrouwen gaan bouwen aan een ziekenhuis 3.0 voor onze patiënten.”

Slim ziekenhuis
Ook Siemens Healthineers is zeer verheugd met de nieuwe uitdaging. “Het is een fantastische stap om samen een onderzoek te starten naar de bouw van een slim ziekenhuis voor de inwoners van Beverwijk en de regio Kennemerland. Een ziekenhuis waar de beste zorg kan worden verleend op minder vierkante meters en daarmee tegen lagere kosten”, zegt Kees Smaling, algemeen directeur van Siemens Healthineers. “Met nieuwe scan- en laboratoriumtechnieken en het verbeteren van werkprocessen maken we dat acute patiënten nog preciezer en sneller worden gediagnosticeerd. Zo worden patiënten in het RKZ sneller en beter in het juiste behandelpad ingedeeld en zijn sommige diagnostische testen niet meer nodig. Dit kan natuurlijk alleen door nauwe samenwerking met alle medewerkers van het RKZ.”

Ambitieus
Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk: “Wij zijn buitengewoon enthousiast over het idee van een nieuw, vooruitstrevend ziekenhuis in Beverwijk. Het RKZ is van grote betekenis voor de IJmond en in het bijzonder Beverwijk. We zijn daarom ambitieus in het onderzoeken van de mogelijkheden op de plek waar voorheen Ankie’s Hoeve stond. Het ziekenhuis en Brandwondencentrum zijn onlosmakelijk met Beverwijk verbonden. Het waarborgen van een optimale gezondheidszorg en een verdere versterking hiervan voor de toekomst is van groot belang.”

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

NVZ LogoProf Themabezoeken