ijswatermachines-kopieren
00:43
06-04-2020

Studiebureau technieken is al meer dan 20 jaar betrokken bij masterplan ziekenhuis

Ingenium begeleidt alle bouwprojecten van het masterplan van AZ Sint-Lucas, dat al sinds 1998 in uitvoering is. Ook voor Blok W is het studiebureau verantwoordelijk voor de haalbaarheidsstudie, het ontwerp van de technische installaties, de EPB en de werfopvolging technieken.

noodstroom-diesel1-kopieren

Ingenium is verantwoordelijk voor de haalbaarheidsstudie, het ontwerp van de technische installaties, de EPB en de werfopvolging technieken bij Blok W van het AZ Sint-Lucas.

 

“Het comfort voor patiënt, personeel en bezoeker staat daarbij centraal. We zoeken steeds naar een optimaal energieconcept voor verwarming, koeling en elektrische voorzieningen én zorgen ervoor dat de plannen voldoen aan de strenge eisen op vlak van veiligheid. Bovendien moeten de systemen betrouwbaar zijn, want een ziekenhuis moet blijven functioneren, ook bij stroompannes. Daarom omvat deze site bijvoorbeeld een noodstroomaggregaat met directe overname”, vertelt projectleider Bram Schietgat. “Door de omvang van het masterplan, de beperking van de overheidsmiddelen in de sector en de gefaseerde inhuizing in een ziekenhuis in werking zijn bij Blok W de planning en budgetbeheersing cruciaal. Een transparante communicatie tussen alle partijen is daarbij de sleutel tot een succesvolle realisatie binnen de gestelde termijn. We volgen de planning nauwgezet op en houden ook rekening met de nodige controles en testen voor de ingebruikname. Bovendien waken we over het budget.”     

Tekst | Johan Debaere Beeld | Ingenium

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: AZ Sint-Lucas , Blok W , INGENIUM

Bouwen aan de Zorg partners

gordijnen-en-overgordijnen_1_p1040955-kopierenAZ Sint Lucas