Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Studio-as-a-Service bij het St. Antonius Ziekenhuis
De studio in een setting met dubbele desk.

Studio-as-a-Service bij het St. Antonius Ziekenhuis

Nieuwe in-house studiofaciliteit helpt bij innoveren van de zorg

De snelle ontwikkelingen in de zorg vragen om een innovatieve werk- en leeromgeving om mee te kunnen bewegen met het veranderende zorglandschap. Voor het St. Antonius Ziekenhuis is innoveren een belangrijke kernwaarde en de recente realisatie van een eigen professionele in-house studiofaciliteit is daar een verrassend voorbeeld van.

Deze talkshow setting is een van de mogelijke settings in de studio. Het is ook mogelijk een desk setting
of een meer informele setting te creëren door een wissel van de meubelen.

Veel zaken waar patiënten eerst voor naar het ziekenhuis kwamen, kunnen inmiddels online. De technologische mogelijkheden gaan in rap tempo en binnen het St. ­Antonius Ziekenhuis worden deze volop benut. Al ruim voor de COVID-19-periode werd intensief gebruik gemaakt van videomeetings voor overleg tussen specialisten en tussen patiënten en hun zorgverlener.

Thijs Koenraadt en Wenny Braam in de studio.

Recent zette het ziekenhuis een nieuwe stap in het professioneel gebruik van video. Op de locatie in Utrecht werd een professionele in-house studio gebouwd. Dit is al gebruikelijk in het bedrijfsleven, maar nog niet in ziekenhuizen.

Extra stap in professionaliteit

Wenny Braam, Afdelingshoofd Facilitair en Vastgoed: “In de COVID-19-periode is veel behoefte ontstaan om bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten voor patiënten en medewerkers digitaal aan te bieden. We hebben toen een aantal bestaande presentatiezalen uitgerust met camera- en opnamefaciliteiten. Na COVID-19 kwam al snel de behoefte om de uitstraling van deze uitzendingen te verbeteren. Ook de technische faciliteiten waren onvoldoende, zoals de camerasetting en belichting. Zo ontstond de wens om een studio te krijgen. We hebben toen eerst een uitzending gedaan vanuit een externe studio van AVEX. Dat werd heel goed ontvangen.”

“Samen met ons Marketing en Communicatie team zijn we ons verder gaan oriënteren op de mogelijkheden, met als doel om die extra stap in onze communicatie en professionelere opnames en uitzendingen te maken. De juiste setting en sfeer zorgen dat de informatie veel beter overkomt.” 

Flexibel en multifunctioneel

Met AVEX werden de wensen verder uitgewerkt. Braam: “We wilden een ruimte die heel flexibel inzetbaar is. In onze studio wisselen we nu gemakkelijk van een formele talkshowsetting naar een desksetting voor bijvoorbeeld instructievideo’s voor patiënten. En net zo snel creëren we een informele huiskamersetting.” De toepassingen zijn heel divers. Naast informatiebijeenkomsten worden er ook instructievideo’s en voorlichtingsvideo’s over aandoeningen of behandelingen opgenomen. 

De regieruimte is gelegen direct naast de studio.

Thijs Koenraadt, Functioneel Beheerder bij St. Antonius Ziekenhuis: “We denken graag creatief mee met onze studiogebruikers om goede uitzendingen te maken. Welke sfeer en welke content wil je delen? Ook zien we toepassingen die we van tevoren niet hadden bedacht. Wij hebben bijvoorbeeld een video gemaakt van een ontslaggesprek met een arts in een informele setting, zittend op een bed. Via een QR-code is deze video op elk moment van de dag beschikbaar voor de patiënt. Hierdoor kan de patiënt vaak al een paar uur eerder naar huis, voorzien van de juiste informatie. Er worden steeds meer nieuwe toepassingen gevraagd. Ook het maken van podcasts wordt binnenkort mogelijk vanuit de studio.”

As-a-Service concept  

In de gesprekken met AVEX werd al snel duidelijk dat de gewenste flexibiliteit qua techniek en ondersteuning ingevuld kon worden met het Studio-as-a-Service concept. Zeker bij een studio gaat de technische ontwikkeling snel. Ook de behoeftes veranderen. Binnen het as-a-service model is het mogelijk om een aanpassing in het systeem te doen zonder desinvestering. Het geeft flexibiliteit, maar biedt ook voordelen in continuïteit. Er is vanuit AVEX een flexibele schil van technici die direct ingezet kunnen worden in de studio als dit nodig is. De continuïteit van zowel de techniek als het personeel is daarmee geborgd. Een professionele studio als deze moet op elk moment van de dag gebruikt kunnen worden.

Koenraadt: “De ervaring van de gebruikers van de studio is heel positief. Wij kiezen er voor om de gebruikers altijd te begeleiden. We doen altijd een intakegesprek, zodat alle wensen en mogelijkheden goed worden doorgesproken. Bijvoorbeeld over hoe we interactie kunnen creëren met het publiek en deelnemers vragen laten stellen. Ook anoniem, omdat dit voor patiënten soms laagdrempeliger en prettiger is.”

Grote meerwaarde

“Afhankelijk van de complexiteit van de opnames verzorgen wij deze met ons eigen team of samen met AVEX. Meer complexe uitzendingen worden verzorgd door het team van AVEX. De meerwaarde van de studio binnen het ziekenhuis is nu al verrassend groot. Het is een mooie extra ondersteuning van de communicatie naar onze eigen medewerkers en onze zorgpartners en patiënten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details