Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Succesvolle samenwerking

Landgoed De Lathmer
IB3, Melkakkerweg 12 en 14.

Tekst | Van Norel Bouwgroep

Beeld | Ronald Auée

6 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“We hebben in de loop der jaren samengewerkt met partijen die elkaar vertrouwen”, aldus Dirk Venema van Zozijn. Eén van de partijen die nauw betrokken was bij het realiseren van het landgoed is Van Norel Bouwgroep uit Epe. Hans van Norel, directeur van Van Norel Bouwgroep sluit zich helemaal aan bij de woorden van Venema: “De basis voor de goede samenwerking tussen de opdrachtgever en Van Norel Bouwgroep is vertrouwen.”

Van Norel Bouwgroep was als aannemer verantwoordelijk voor een flink aantal van de door Rik Lagerwaard ontworpen gebouwen op landgoed De Lathmer. “Het is begonnen met een relatief klein renovatieproject, maar inmiddels ziet Van Norel Bouwgroep zich als één van de vaste relaties van Zozijn”, aldus Van Norel. De Van Norel Bouwgroep realiseerde onder meer de uitbreiding van de Daniël de Brouwerschool. Ook het door Lagerwaard ontworpen nieuwe Behandelcentrum werd door het bedrijf gebouwd. Tegelijk met deze nieuwbouw werd de nieuwbouw van woon- en logeervoorziening Zuidzoom Kind en Jeugd gerealiseerd.

Het boshuis, veld en weide 27 en 29.

‘Ambachtelijke’ gebouwen

De wens van de opdrachtgever om ‘ambachtelijke’ gebouwen te realiseren, komt volgens Van Norel het best naar voren in het metselwerk in de diverse projecten. “De architect speelt op verrassende wijze met metselwerkverbanden en detailleringen hierin.” Dit komt bijvoorbeeld ook tot uiting in de woonvoorzieningen IB1, IB2, IB3 en IB4, die Van Norel Bouwgroep realiseerde op landgoed De Lathmer.

IB1 en IB2 werden reeds in 2016 gebouwd. Deze beide woongebouwen voorzien onder meer in gemeenschappelijke woonkamers, keukens en eigen woon-/slaapkamers voor cliënten. “Ook aan het personeel is gedacht; voor hen staat een slaapkamer, kantoorruimte en teampost ter beschikking.” Het meest recente wapenfeit voor Van Norel Bouwgroep zijn IB3 en IB4. Deze twee woonvoorzieningen voor intensieve begeleiding werden in 2020 opgeleverd. “Beide gebouwen hebben gemeenschappelijke ruimtes en cliënten beschikken over een eigen woon-/slaapkamer met sanitaire voorzieningen. Wederom een samenwerking tussen Zozijn, Rik Lagerwaard en Van Norel.”

De Lathmer is nog niet af. Zo staat de realisatie van IB6 en het Dorpshuis nog op de planning. Wellicht dat daarmee de relatie tussen de partijen weer doorgezet wordt.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details