01:03
26-05-2016

Terugblik beurs Zorg & ICT

Beslissers in de zorg verdiepen zich massaal in e-health op dag 1 van Zorg & ICT

Met meer dan 2.600 bezoekers had de vakbeurs Zorg & ICT 2016 in Jaarbeurs Utrecht een prima start. Er was vooral veel interesse vanuit ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor ouderenzorg. 

Bijna een kwart van de Zorg & ICT-bezoekers bestond uit directeuren, afdelingshoofden en teamleiders. Maar ook IT-specialisten en -projectleiders waren goed vertegenwoordigd op de vakbeurs. Met name voor e-health bleek veel interesse onder de bezoekers. Daarnaast waren onderwerpen als het elektronisch patiëntendossier (EPD), domotica en mobiele apps populair. Paul Verdult, beursmanager van Zorg & ICT: “Dit jaar hebben we de nadruk gelegd op de menselijke kant van zorginnovatie, wat terug te zien is in het drukbezochte inhoudelijke programma. Diverse inhoudelijke sprekers hebben uitgelegd hoe je de patiënt meer centraal kunt stellen. Daarnaast is ruim aandacht besteed aan innovaties in de markt, onder andere door de verschillende exposanten op de beursvloer.”

GITP20160405Z&ICT042

Hans ter Brake van Unit4, één van de exposanten op Zorg & ICT: “Tijdens de beurs hebben we zoveel mogelijk interactie gezocht met potentiële nieuwe klanten en relaties, en dat lukte met de huidige opkomst op Zorg & ICT prima. Nog belangrijker is dat we echt met beslissers hebben gesproken. Op de beurs hebben wij onze Cura-app gepresenteerd, waar dankzij een besparing van gemiddeld 45 minuten per dag voor de zorgverlener veel enthousiasme voor is.”

Shirley van Genderen is als Officemanager bij IQ Messenger medeverantwoordelijk voor de registratiecampagne, en voor de tweede keer op rij winnaar van de bezoekers-marketingaward van Zorg & ICT: “Gedurende het hele jaar hebben wij een omni-channel aanpak gehanteerd om mensen zich tijdig te laten registreren. Zo hebben we één-op-één-gesprekken, social media, mailings, onze e-mailhandtekening en persberichten ingezet. Hierdoor hebben we dit jaar ruim tweehonderd voorregistraties ontvangen; niet alleen van bestaande relaties, maar juist ook veel nieuwe, verse registraties. Daar zijn we heel content mee.”   

GITP20160405Z&ICT037

Bouwen aan de Zorg partners