Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

Thema Brandveiligheid | Cornelissen gespecialiseerd in brandveiligheid

12 mei 2015 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Door trieste voorvallen als de Schipholbrand en de dramatische nieuwjaarsnacht in Volendam, is sinds de eeuwwisseling het belang van brandveiligheid sterk toegenomen. Een optimale brandpreventie is het nemen van maatregelen ter voorkoming en beperking van brand en de gevolgen hiervan. Er worden dan ook steeds meer maatregelen genomen om brand te voorkomen of de schade te beperken.

Cornelissen aannemingsbedrijf BV heeft zich verdiept in de diverse wetten, regels en afspraken rondom brandpreventie. Door de werkzaamheden die het in de afgelopen jaren verrichtte voor de Rijksvastgoeddienst, kwam deze aannemer steeds meer in aanraking met de wet- en regelgeving rondom brandveiligheid. “Wij waren betrokken bij het brandveilig maken van een aantal tbs-klinieken en penitentiaire inrichtingen”, aldus projectleider Jarno van Griensven. “Dat ging in eerste instantie met onderaannemers voor de brandwerende applicaties, maar dat verliep niet altijd optimaal. Om die reden hebben wij besloten het aanbrengen van de applicaties volledig in eigen beheer te houden.”
De ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving van de laatste jaren zijn inmiddels ook doorgewerkt richting de zorg, waarbij toetsing aan de NEN 6068- en NEN 6069-normering een belangrijk criterium is. “Er zijn in de loop van de jaren steeds meer nieuwe inzichten in de materie ontstaan. Deze dragen allemaal bij aan een optimalere brandveiligheid. Wij beschikken over die kennis en ervaring en willen deze graag in de praktijk brengen.”

Voor meer informatie: www.cornelissenbouw.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details