Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema's

Thema Brandveiligheid | Spiegeldraadglas is geen veiligheidsglas

Tegendraads-tegen-spiegeldraadglas-foto-2

12 mei 2015 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Spiegeldraadglas wordt al vele jaren gezien als volwaardig veiligheidsglas. Voor brandwerende toepassingen, vlakvulling in een deur of daktoepassing. In eerste instantie ziet draadglas er stevig en weerbaar uit. Maar schijn bedriegt: dit type beglazing is niet bestand tegen de hedendaagse invloeden van geweld of brand. Daarnaast kunnen de draden verwonden.

Spiegeldraadglas is basisglas van meestal 7 millimeter, dat een beetje extra versteviging vindt in de draden. Het glas zelf is echter geen veiligheidsglas, waardoor dit glas net zo gevoelig is voor braak of brand als een gewone ruit. Hoewel het vroeger wel als veiligheidsglas werd toegepast, bijvoorbeeld in scholen, ziekenhuizen en andere publieke gebouwen.
Vanaf 2006 staat spiegeldraadglas niet meer aangemerkt als veiligheidsglas en is de glashandel overgegaan op de toepassing van gelaagd glas, eventueel toegepast met een brandwerende interlayer.
Als gebouweigenaar of facilitair manager bent u verantwoordelijk voor de veiligheid in uw gebouw, of het nu een ziekenhuis, school of ander gebouw betreft. Vetrotech levert graag advies op het gebied van veiligheid, om de risico’s bij mogelijke noodgevallen te beperken.

Laat u daarom deskundig en vrijblijvend adviseren en bel +31 (0)495 – 574435 of mail vetrotech.benelux@saint-gobain.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details