Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema Brandveiligheid | Spiegeldraadglas  is geen veiligheidsglas

Thema Brandveiligheid | Spiegeldraadglas is geen veiligheidsglas

Spiegeldraadglas wordt al vele jaren gezien als volwaardig veiligheidsglas. Voor brandwerende toepassingen, vlakvulling in een deur of daktoepassing. In eerste instantie ziet draadglas er stevig en weerbaar uit. Maar schijn bedriegt: dit type beglazing is niet bestand tegen de hedendaagse invloeden van geweld of brand. Daarnaast kunnen de draden verwonden.

Spiegeldraadglas is basisglas van meestal 7 millimeter, dat een beetje extra versteviging vindt in de draden. Het glas zelf is echter geen veiligheidsglas, waardoor dit glas net zo gevoelig is voor braak of brand als een gewone ruit. Hoewel het vroeger wel als veiligheidsglas werd toegepast, bijvoorbeeld in scholen, ziekenhuizen en andere publieke gebouwen.
Vanaf 2006 staat spiegeldraadglas niet meer aangemerkt als veiligheidsglas en is de glashandel overgegaan op de toepassing van gelaagd glas, eventueel toegepast met een brandwerende interlayer.
Als gebouweigenaar of facilitair manager bent u verantwoordelijk voor de veiligheid in uw gebouw, of het nu een ziekenhuis, school of ander gebouw betreft. Vetrotech levert graag advies op het gebied van veiligheid, om de risico’s bij mogelijke noodgevallen te beperken.

Laat u daarom deskundig en vrijblijvend adviseren en bel +31 (0)495 – 574435 of mail vetrotech.benelux@saint-gobain.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details