Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema Brandveiligheid | Uw partner in brandveilige en toegankelijke sluitoplossingen!

Thema Brandveiligheid | Uw partner in brandveilige en toegankelijke sluitoplossingen!

Met trots melden wij u dat de DICTAMAT 50 mechanische schuifdeursluiter geslaagd is voor de brandtest! Dit betekent dat het product nu ook toegepast mag worden op brand- en rookdeuren, volgens EN 1191-12605-1634-3 en 1154 (uitgevoerd door ‘Prüfzentrum für Bauelemente’ in Duitsland). Een veelgestelde vraag uit de markt is hierdoor beantwoord.

Zeker in de zorg waar branddeuren meer regel dan uitzondering zijn, biedt de DICTAMAT 50 nu nieuwe kansen. Met name bij deuren die vanuit praktisch oogpunt vaak open moeten blijven staan, geeft dit systeem de zekerheid van sluiten in geval van brand- of rookmelding. Vaak staat de deur vast op een aparte magneet; zo creëert u een vrije in- en uitgang. De magneet kan zowel als ‘stand alone’ (met een rookmelder), maar ook in combinatie met een brandmeldinstallatie gebruikt worden. De DICTAMAT 50 verzorgt dan het sluiten van de schuifdeur.

Draaideur
Met de nieuwe TJSS T6-vrijloopdeurdranger is de deur vrij te bewegen, of kunt u de deur in iedere gewenste positie open laten staan. Bij brandalarm of stroomonderbreking laat de magneet de ankerplaat los en zal de deur door de dranger gesloten worden. Naast het functionele aspect is er ook gedacht aan het design: een aluminium gegoten behuizing voorzien van RVS-kappen. Binnen het TJSS T6-programma, kwaliteitsdeurdrangers uit Zwitserland, bieden we ook oplossingen voor dubbele deuren. Deze drangers kunnen naar wens voorzien worden van sluitvolgorderegeling (GSR) en elektromechanische vastzetting (EMF).
Naast een gesloten deur bij brand, blijft een goede toegankelijkheid behouden. Wel zo’n veilig gevoel en een zorg minder.

Benieuwd welke oplossing DICTATOR u kan bieden?
Neem dan contact op via 0527-613456 of [email protected]
Wij vertellen u graag persoonlijk wat de mogelijkheden zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details