Toegangstechnieken
02:42
05-09-2018

Thema Toegangstechnieken

De kansen van cloud-based toegangscontrole: servicedienst is altijd actueel

De tijd dat elektronisch toegangsbeheer van gebouwen synoniem stond voor complexe software, is voorbij. In allerlei sectoren is de opkomst van servicediensten in de cloud merkbaar, wat zorgt voor een nieuwe benadering van elektronische toegangscontrole.

Toegangscontrole in de cloud zoals SALTO Keys as a Service is ontwikkeld op basis van het principe Software as a Service (SaaS). Het platform wordt centraal en online beheerd. In tegenstelling tot traditionele software, is er geen software-installatie nodig en worden updates direct online uitgevoerd. Hierdoor is de servicedienst altijd actueel. Gebruikers hebben eenvoudig online toegang tot het platform, dat alle bestanden opslaat in de cloud. Dat maakt het systeem veiliger dan traditionele software. Als er een probleem is met de beveiliging van de server of een lokale computer, dan blijven de gegevens veilig in de cloud bewaard. 

Kenmerkend voor SaaS is dat de service wordt aangeboden in abonnementsvorm, waarbij abonnementen eenvoudig gewijzigd of geannuleerd kunnen worden. Zo betaalt u nooit meer teveel. Indien er een nieuwe locatie met toegangscontrole bijkomt, dan kan het aantal deuren en gebruikers eenvoudig in het systeem worden uitgebreid. Hierbij profiteert u van software die al is geprogrammeerd, wat zorgt voor lage instapkosten.

Toegangstechnieken

In het platform kunt u individueel bepalen wie wanneer en bij welke deuren naar binnen mag. Wijzigingen kunnen eenvoudig via de pc of mobiele device worden doorgevoerd. Ook op afstand. Een internetverbinding is hiervoor voldoende. Bovendien kan snel op toegangsactiviteiten worden geanticipeerd. Via een overzichtelijk dashboard blijft u 24/7 op de hoogte van de toegangsgebeurtenissen. 

Dankzij de cloud zijn SaaS-systemen heel makkelijk uit te breiden en te integreren met vergelijkbare systemen. Updates worden automatisch klaargezet en indien nodig kan een upgrade direct worden uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is het KS Connect platform van SALTO Systems, een cloud-verbonden serviceplatform voor geïntegreerde cloud-based software en diensten.     

Tekst: Lieke van Zuilekom    Beeld: SALTO Systems


IVANA easy, that’s easy

Met de Ivana Easy is een zorgwoning of -complex snel en gemakkelijk toegankelijk zonder in te boeten op de veiligheid. Voortaan behoren onhandige sleutelbossen, onveilige sleutelkluizen of sleutels die zoekraken tot het verleden.

Ouderen en chronisch zieken die thuiszorg ontvangen, kunnen door hun beperkingen de voordeur van hun woning soms moeilijk openen. Dat is niet alleen lastig voor henzelf, maar ook voor zorgverleners of familieleden die naar binnen willen. De Ivana Easy is dan een uitkomst. Dit digitale toegangssysteem bestaat uit een motorcilinder en een bijbehorende bedieningsapp op basis van Bluetooth met een digitale sleutel op de smartphone.

Toegangstechnieken

Dit Ivana-product is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Martin Moelijker, manager bij Polvo, dat dealer van het merk Ivana is: “Het is een kwalitatief hoogwaardig product dat veel voordelen biedt. Zo zijn bouwkundige aanpassingen en elektrische bekabeling niet nodig, slechts zes standaard AA penlite-batterijen zijn voldoende. Verder is de montagetijd kort, want je hoeft alleen de profielcilinder uit het slot te halen en te vervangen door een Ivana Easy motorcilinder. Bovendien is na installatie aan de buitenzijde niet te zien dat er zorg wordt verleend. De deur is vervolgens op drie manieren te openen: met behulp van een smartphone, een gebruiksvriendelijke afstandsbediening (optioneel) of een gewone sleutel. Thuiszorgorganisaties kunnen de digitale sleutels beheren via hun online beheerplatform. Alleen daarvoor speciaal geautoriseerde personen krijgen toegang.” 

Het systeem voldoet met een drie sterren SKG-normering eveneens aan de hoogste in Nederland gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen. Kortom, een heel gemakkelijk en veilig toegangssysteem! 

Voor meer informatie www.ivanaeasy.eu    


DICTATOR Interlocking systeem gaat de strijd aan met ziektekiemen in ziekenhuizen

Regelmatig worden we opgeschrikt met berichten in de media over verspreiding van ziekteveroorzakers zoals bijvoorbeeld de multiresistente bacterie (MRSA) in ziekenhuizen. Dit bewijst hoe belangrijk de naleving van hygiënevoorschriften is. Aan de andere kant staat de alsmaar stijgende kostendruk in ziekenhuizen, die dure renovatie vaak onmogelijk maakt.

Een bouwsteen bij de bestrijding van bacteriën zijn sluizen, die niet alleen ruimtes met mogelijk infectiegevaar – zoals wasruimtes en desinfecteringsruimtes – afschermen, maar ook cleanrooms zoals ziekenhuisapotheken en operatiekamers beschermen.

Toegangstechnieken

Het DICTATOR Interlocking systeem maakt geen gebruik van complexe, alleen met speciale kennis te programmeren besturingen. De op elk moment aan te passen afhankelijkheden van alle deuren van een sluisinrichting worden door middel van eenvoudige DIP-schakelaars vastgelegd. De componenten zijn door stekerbare kabels met elkaar verbonden. Als de sluis slechts uit enkele deuren zonder speciale functies bestaat, kan de inrichting probleemloos zonder specialisten geïnstalleerd en in gebruik genomen worden.

Daar tegenover biedt het DICTATOR Interlocking systeem de mogelijkheid geavanceerde speciale functies te realiseren in aanwezige systemen, waaronder de integratie op gebied van ventilatie. Maar altijd zonder softwareprogrammering! Ook is het mogelijk om deuren in vluchtwegen, conform de hiervoor geldende normen, in de installatie te integreren.

DICTATOR levert niet alleen de componenten, maar verzorgt ook de projectbegeleiding van de installatie conform de vereisten van het betreffende toepassingsgebied. Benieuwd welke oplossingen DICTATOR u kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op.     

Toegangstechnieken

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Lensen Projectinrichting B.V.Rode Kruis