Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema wanden, vloeren en plafonds

Thema wanden, vloeren en plafonds

Vloeren en wanden kleuren de zorg

Zorginstellingen hebben de taak hun patiënten zo goed mogelijk te behandelen. Het is in ieders voordeel dat de patiënt zo spoedig mogelijk herstelt en dat het verblijf in de zorginstelling zo prettig mogelijk is. Voor de patiënt, omdat zijn welzijn en gezondheid wordt bevorderd en voor de zorginstelling, omdat dit zorgt dat klanten tevreden zijn.

Behalve het bieden van goede medische zorg blijkt uit onderzoek dat ook andere aspecten het gezondheidsproces kunnen bevorderen. Dit zijn omgevingselementen die zorgen voor een helende omgeving, door middel van licht, kleur, geluid en privacy. De concepthelende omgeving suggereert dat de omgeving van een zorginstelling een verschil kan maken in tijd die de patiënt nodig heeft om te herstellen. Een helende omgeving bestaat niet zomaar, een dergelijke omgeving moet door de zorgverlener of zorginstelling worden gecreëerd. De klinische witte tinten verdwijnen daarom langzaam maar zeker uit het zorgbeeld. Er komt meer kleur in de zorg. Vloer- en wandfabrikanten haken handig in op deze trend. Zorginstellingen hebben tegenwoordig niet alleen royaal de keuze in de soort vloer- of wandafwerking, maar ook in het dessin en de kleur, zonder uiteraard afbreuk te doen aan de steriliteit en de hygiëne.


Beddeleem een begrip in utiliteits- en kantoorbouw

In de wereld van de totaalafwerking in utiliteits- en kantoorbouw is Beddeleem uitgegroeid tot een begrip. Tot de sterkste troeven behoren de JB® systeemwanden, met zowel basiswanden voor de meest economische oplossingen als designwanden die voldoen aan de hoogste technische eisen.

Beddeleem plaatst eveneens gipskartonwanden en -plafonds en systeemplafonds in mineraalvezel en metaal. Daarnaast produceert en plaatst het bedrijf JB® Cool klimaatplafonds die beschikbaar zijn in staal of in combinatie met gipskarton. Ook heeft Beddeleem JB® Ceiling stalen plafondsystemen in het assortiment die gecombineerd kunnen worden met verschillende types bandrastersystemen en diverse inbouwsystemen voor technische uitrustingen. Bovendien kunt u bij Beddeleem terecht voor verhoogde vloeren en JB® Door deurgehelen, die uitblinken in een snelle montage en verzorgde afwerking.

Belevingskantoor
Om het afwerkingsplaatje volledig te maken, opende de afdeling JB® Office recent in Groot-Bijgaarden een belevingskantoor met kan-toormeubilair en accessoires van eigen productie, aangevuld met vaste waarden van een aantal partners. Dankzij een continue investering in de ontwikkeling van nieuwe concepten en productieprocessen, kan een optimaal evenwicht gegarandeerd worden tussen duurzaamheid, efficiëntie, elegantie en vrijheid van ontwerp. Door het grootste deel van het productieproces in eigen beheer te verzorgen, wordt de flexibiliteit tijdens het volledige project gegarandeerd. Bovendien wordt de deskundige aanpak van elk project gegarandeerd door jarenlange ervaring, technische competentie en materiaalkennis.
capture-03


Naturecore: innovatieve, natuurlijke designvloerbedekking van DLW Flooring

Naturecore van DLW Flooring is goed voor de sfeer van een kamer, goed voor uw gezondheid en goed voor het milieu. Naturecore is een designvloerbedekking die bijna geheel is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en volledig vrij is van PVC en weekmakers. Hierdoor is de vloer geurloos en heeft hij een lage emissie, wat voordelig is voor mensen met een allergie.

Het hart van het product bestaat uit een natuurlijke kern, gemaakt van grondstoffen als lijnzaadolie, zaagsel, hars en kalk. Een stevig gaas verzekert stabiliteit en optimale plaatsingseigenschappen.

Beschermlaag
De hoogwaardige HotCoating®-beschermlaag sluit de vloer en maakt hem duurzaam en ongevoelig voor gemorst water of spatwater. Water laat geen vlekken achter en beschadigt het materiaal niet. De HotCoating® maakt Naturecore zelfs bestand tegen zuren, basen, ontsmettingsmiddelen en schoonmaakmiddelen. Bovendien kan Naturecore snel, gemakkelijk en grondig gereinigd worden – hetzij droog of met een algemeen verkrijgbare alcohol- of pH-neutrale reinigingsoplossing. De natuurlijke vloer is dus bijna voorbestemd voor gebruik in huisartspraktijken of ziekenhuiskamers.

Authentieke houtdesigns
Naturecore is makkelijk te onderhouden, hygiënisch en robuust. Daarnaast zorgen de achttien authentieke houtdesigns met hun natuurlijke, matte oppervlakten voor een aangename ambiance. De plankformaten maken dat de vloeren makkelijk te leggen zijn. De vloer wordt gelegd met een milieuvriendelijke, oplosmiddelvrije lijm. Naturecore is een antislipproduct en voelt natuurlijk warm aan de voeten, waardoor het een van nature goede keuze is voor een gezond verblijf.

Kijk voor meer informatie op: www.dlw.eu

Huisartsenpraktijk_Naturecore


Polyrey: standaard antibacteriële panelen

Als trendsetter in design en productie van technisch hogedruk laminaat, werkt Polyrey nauwgezet van ontwerp tot realisatie. Ons salesteam is erop gericht projecten te verwezenlijken door advies en inspiratie te bieden voor verschillende toepassingen met HPL. Daarbij kunt u denken aan deuren, wanden, balies, tafelbladen et cetera.

Daarnaast wordt volkunststof Compact HPL toegepast voor vast en los meubilair, sanitaire toepassingen, operatiekamers enzovoorts. Polyrey biedt deze producten standaard antibacterieel aan en heeft dit samen met de Zwitserse firma Sanitized AG ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op: nl.polyrey.com

Polyrey-lesenfantsnursery-NH-27.06.2015-17


De mens centraal op onze vloer

Tarkett introduceert de vernieuwde iQ Granit met een nieuw concept – de mens centraal op onze vloer. Tarkett pakt uit met meervoudig paralympisch wereldrecordhoudster Kelly Cartwright. De iQ Granit-collectie is volledig herzien en aangevuld met de kleuren van nu.

Kelly Cartwright
In november 2004 veranderde Kelly’s leven voorgoed toen er kanker werd ontdekt in haar knie. Dit verplichtte Kelly de meest moeilijke beslissing van haar leven te maken: haar rechterbeen amputeren. Na drie maanden van revalidatie in ziekenhuizen uitgerust met Tarkett iQ Granit-vloeren, kreeg Kelly haar prothese en leerde ze opnieuw lopen. Ze is uitgegroeid tot meervoudig paralympisch wereldrecordhoudster en heeft vele prijzen op haar naam staan.

De mens centraal op onze vloer
De homogene iQ Granit-collectie is volledig herzien en aangevuld met de kleuren van nu. Zorginstellingen over de hele wereld spreken hun vertrouwen uit over de veelzijdigheid, kostenbesparende en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van de iQ Granit. Met het concept ‘De mens centraal op onze vloer’ zegt Tarkett dat niet de vloer, maar de mens centraal staat. In de campagne is gekozen voor Kelly omdat zij een echte vechter en winnaar is: helden nemen de volgende stap op iQ Granit!

Voor meer informatie www.tarkett.nl

Foto-2_2


Gezondheidscentrum De Kapel

Mariëngaarde is een woon-zorgcomplex in Aarle-Rixtel. Op het terrein ligt een historische kapel die door architect Erik Aarts is omgevormd tot een medisch centrum. Het medisch centrum biedt onderdak aan een huisarts, tandarts en apotheek. Daarnaast hebben de afdelingen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtiek, psychologie en gespecialiseerde ouderengeneeskunde van zorginstelling Zorgboog in Balans hier hun intrek genomen.

Op de vloer ligt Surestep Snow, 176082. Deze vinylvloer van Forbo is innovatief, rustig en stijlvol. De holografische chips voegen kleur toe aan de natuurlijke en neutrale tinten uit de reeks. Eigentijdse kleurschakeringen met een zweempje grijs. Voor een verfijnde uitstraling. 100% PVC-slijtlaag, met grote holografische chips. Door de nieuwe Step Crystals krijgt dit dessin een frissere uitstraling. De vloer heeft neutrale en natuurlijke tinten en is beschikbaar in dertien kleuren.

20150626158

Zorghotel Udens Duyn

Het Udens Duyn is ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) en biedt een luxe omgeving waar mensen in alle rust en ruimte kunnen verblijven en herstellen. Het hotel beschikt over 55 ruime kamers. Bijzonder aan het concept is dat Udens Duyn toegankelijk is voor zowel gasten met een zorgvraag als gasten die geen zorg nodig hebben, maar het wel prettig vinden om 24 uur verpleegkundige zorg stand-by te hebben.

Het ontwerp van Udens Duyn combineert comfort en zorg in een luxueuze en gastvrije omgeving. De centrale ruimte van het hotel is in de vorm van een canyon ontworpen, waarbij licht van boven en golvende lijnen de ruimte vormgeven. Door het gebruik van lichtkoepels valt het daglicht via de canyon tot op de begane grond.

Marmoleum Striato en Unexpected Nature
Op de vloer ligt Marmoleum Striato 5230 en Unexpected Nature 3573 van Forbo. Marmoleum Striato heeft een modern retro streepdesign dat grote, hoge en open ruimtes een extra dimensie geeft. De collectie is leverbaar in achttien heldere kleuren.

Onverwachte landschappen en bijzondere kleuren uit de natuur vormen de inspiratiebron voor Unexpected Nature. De achttien kleuren zijn koel en warm en verwijzen naar adembenemende fenomenen uit de natuur. De krachtige dessins zorgen daarbij voor een bijna tastbaar gevoel van spanning.

Voor meer informatie www.forbo-flooring.nl

IMG_0135


Gerflor loopt voorop met de allernieuwste technologie

De elektrisch (half)geleidende vloeren Mipolam Accord EL 7 en Mipolam Elegance EL 5 van Gerflor zijn voortaan voorzien van een oppervlaktebehandeling EvercareTM. Daarmee loopt Gerflor voorop.

Op onze drie onderzoeks- en ontwikkelingscentra werken zeventig technici samen met laboratoria en universiteiten over de hele wereld om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een omgeving met strikte technologische beperkingen.

Gepatenteerde coating
EvercareTM is een oppervlaktebehandeling van de nieuwe generatie: een exclusieve Gerflor-gepatenteerde coating met weerstand en prestaties verkregen door middel van (laser)behandeling met UV-crosslinking. Dit verhoogt de prestaties en geeft een buitengewone chemische bestendigheid.
Er zijn legio gebruikersvoordelen: eenvoudig te reinigen (tijdens gehele levensduur is het niet noodzakelijk een nieuwe beschermingslaag aan te brengen), vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen, de vloer is bestand tegen intensief gebruik en de vloeren voldoen aan de NEN 1010.

Sterk en duurzaam
Oogkliniek Zonnestraal koos Mipolam Elegance EL 5 voor de operatiekamers. “De vloer voldoet aan de klasse3-normering, de hoogste klasse. Daarmee is een optimale elektrische geleiding gegarandeerd, een must in ok’s.” Verdere pluspunten zijn volgens Oogziekenhuis Zonnestraal: waterdicht en hygiënisch, eenvoudig in dagelijks onderhoud, sterk en duurzaam en een mooie uitstraling.

Voor meer informatie: www.gerflor.nl

RS27710_Eye-Clinic-Zonnestraal-Amsterdam-Netherlands-03

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details