Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Tinnemans Medical Design en Ropasystems smelten samen!

Tinnemans Medical Design en Ropasystems smelten samen!

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Tinnemans Medical Design (TMD) en Ropasystems de handen ineen sloegen en voor een ware innovatie zorgden in de wereld van het OK en cleanroom bouwen. Nu is het tijd om deze succesformule verder te optimaliseren: beide bedrijven gaan fuseren en onder één naam verder: Ropasystems BV.

Waar gewenst zijn de cleanroompanelen voorzien van inbouwnissen.

Hoe het begon…

TMD was 10 jaar geleden al een gekende naam in de zorg en heeft haar sporen op het gebied van röntgenbescherming in het high-care segment ruimschoots verdiend. Zowel TMD als Ropasystems vonden het tijd om het niveau van de wandafwerking in het meest kritische deel van een ziekenhuis onder de loep te nemen.  

Snelle doorlooptijd

Daarna ging het snel. In de afgelopen jaren zijn verschillende noemenswaardige nieuwbouw- en verbouwprojecten met succes opgeleverd, zoals het MST in Enschede en het Amphia ziekenhuis in Breda. Maar ook de renovatie van het bestaande ziekenhuis in Breda of het Dijklander ziekenhuis in Purmerend heeft Ropasystems voortvarend aangepakt. Met het modulaire systeem zijn in Purmerend vier OK’s met opdekruimten gerenoveerd in een totale doorlooptijd van slechts vijf weken!

TMD en Ropasystems bleken een perfecte tandem om projecten zoals hierboven succesvol aan te vliegen. Elk bedrijf bracht hierbij haar eigen kwaliteiten en knowhow in, met als eindresultaat een zeer tevreden klant en eindgebruiker. Het is niet meer dan een logische stap om deze bewezen succesformule nu een officiële status te geven. Tinnemans Medical Design BV en Ropasystems BV gaan daarom fuseren en per 1 januari 2022 onder één naam verder: Ropasystems BV.

Modulair wandsysteem

Het is nog niet zo lang geleden dat men een nieuw OK-complex in een ziekenhuis of kliniek vooral traditioneel opbouwde, dat wil zeggen met een metalstud frame en gipsplaten die weer werden afgewerkt. Al met al een arbeidsintensieve manier van bouwen. Daarnaast is een dergelijk systeem stoot- en krasgevoelig. Dat is met name op het gebied van schoonmaakbaarheid en hygiëne niet wenselijk. Om die reden ook is Ropasystems met een eigen modulair systeem gekomen, waarmee sneller en schoon kan worden gebouwd. Het systeem bestaat uit cleanroompanelen, die per wand en per OK op maat op de bouw aankomen. Waar gewenst zijn de panelen voorzien van inbouwnissen voor de inbouw van OK-apparatuur, nursing stations, geïntegreerde whiteboards, Bender-panelen, et cetera. Dit compleet met E- en W-voorbereiding, plug and play dus! De cleanroompanelen zijn afgewerkt met een antibacteriële HPL toplaag, prima schoon te maken en zeer kras- en stootbestendig. Maar ook een afwerking in Volkern of homogene PVC behoort tot de standaard mogelijkheden.

Custom made 

Naast de afwerking van ‘schone’ ruimten in het high care-segment van een zorginstelling, is Ropasystems dé partij voor het leveren en monteren van medisch maatmeubilair. Geheel custom made gemaakt voor juist díe ruimte op díe afdeling van het ziekenhuis! Denk hierbij bijvoorbeeld aan doorgeef- en medische strippenwandkasten, pantry’s en bedkolommen, maar ook aan bedienschermen voorzien van verschillende loodinlagen.

Stralingsbescherming

Dit laatstgenoemde product verdient wellicht nadere uitleg. Hier komt de jarenlange ervaring en expertise van TMD om de hoek kijken. Naast het volledige pakket bouwkundige röntgenbescherming zoals loodkozijnen en -deuren, is zij de grootste leverancier van röntgenglas in de Benelux en staat zij bekend om haar op maat gesneden oplossingen op het gebied van stralingsbescherming in de breedste zin. Ook voor vragen op het gebied van laserbescherming kunt u hier terecht. Ropasystems heeft op haar beurt deze expertise al vaak kunnen inzetten, wanneer een OK-ruimte voorzien moet worden van een loodinlage. 

One-stop-shopping

Bovenstaande aspecten laten zien dat u bij Ropasystems voor al uw specifieke vragen, ­eisen en wensen aan het juiste adres bent. Het bedrijf is in staat om de OK-ruimte compleet met draai- en schuifdeuren en vloerafwerking op te leveren. Kortom, de volledige bouwkundige schil van de OK is er in goede handen.

Met de fusie ontstaat een efficiëntere nieuwe organisatie, die slagvaardig kan optreden in de snel veranderende zorgmarkt. Ropasystems is nu beter dan ooit in staat om te blijven innoveren, producten te blijven ontwikkelen en vooral te groeien, om aan de specifieke wensen van zorginstellingen te kunnen blijven voldoen. Ropasystems BV toont klanten graag dat het dé bouwpartner is voor bouwprojecten in de zorg!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details