Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Toegang op maat biedt medewerkers en cliënten De Brug meer flexibiliteit en veiligheid

De nieuwbouw van locatie Beukenstein in Driebergen biedt kwetsbare ouderen een moderne, fijne en veilige woonomgeving. Voor de flexibiliteit van medewerkers en de veiligheid van bewoners wilde ouderenzorgorganisatie De Brug een sleutelloze oplossing voor de toegang tot de nieuwe locatie en alle ruimtes.

IMG_2407_0001
De nieuwbouw van locatie Beukenstein in Driebergen biedt kwetsbare ouderen een moderne, fijne en veilige woonomgeving.

Tekst | SALTO Systems

Beeld | SALTO Systems

25 augustus 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Het elektronische toegangscontrolesysteem van SALTO ondersteunt dit met gebruiksvriendelijke oplossingen die bovendien eenvoudig te beheren zijn. De geleverde producten: XS4 One deurbeslag, GEO Cilinder en XS4 wandlezer 2.0

De Brug, in Driebergen en Doorn, is een toonaangevende ouderenzorgorganisatie waar iedereen voor elkaar zorgt. De organisatie is gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning bij allerlei dagelijkse dingen, maar ook in het leveren van professionele zorg. Dit gebeurt voor verschillende doelgroepen, inclusief mensen met dementie of geheugenproblemen. Ongeacht of de hulp thuis wordt geboden of op woonlocaties, zorgen de medewerkers dat cliënten zelf zo lang mogelijk de regie over hun leven houden. 

DE UITDAGING

Verpleeghuis Beukenstein in Driebergen is een nieuwbouwproject van De Brug. Op deze locatie in landhuisstijl kunnen kwetsbare ouderen in een sfeervolle en groene omgeving wonen. Het moderne, toekomstbestendige verpleeghuis biedt mensen met dementie en ook andere zorgbehoeften een moderne, fijne en veilige woonomgeving. “We wilden een sleutelloos gebouw om de flexibiliteit van medewerkers en de veiligheid van cliënten te garanderen”, geeft Martin Zoons, Coördinator Afdeling Techniek bij De Brug aan.

De Brug werkt nauw samen met zorgorganisaties De Bilthuysen en Lyvore, en gaat op termijn fuseren. Het was een voordeel dat Lyvore al positieve ervaringen had met de elektronische toegangscontrolesystemen van SALTO. Zoons: “Hiermee is het makkelijker om de veiligheid en bewegingsvrijheid van cliënten te combineren. Daarnaast werken er op onze locaties veel medewerkers die allemaal hun eigen taak hebben. Het is prettig dat zij niet langer verschillende sleutels nodig hebben, maar één SALTO tag die we op afstand en centraal van de juiste toegangsrechten kunnen voorzien.”

Uit ervaring weet Zoons dat het beheer van fysieke sleutels veel tijd en organisatie kost. “We hebben meerdere locaties en kunnen niet altijd overal aanwezig zijn om sleutels uit te geven. Het aanmaken en verwijderen van tags in het systeem is eenvoudig. Een digitale oplossing kost minder tijd, is beter beheersbaar en dus veiliger.” 

DE OPLOSSING

Op advies van Lyvore schakelde De Brug Deurplus in. “Samen met Hendri van den Hoorn van Deurplus hebben we onze wensen besproken. Hij begreep de situatie en vertaalde die naar een passend ontwerp. Een toegangscontrolesysteem op basis van SALTO Systems bleek goed aan te sluiten bij de opzet en de verschillende cliëntgroepen van Beukenstein.”

De entrees van de locaties zijn uitgerust met SALTO-wandlezers en alle tussendeuren zijn voorzien van SALTO-beslag. “Medewerkers en sommige cliënten kunnen zich met een tag makkelijk in het gebouw bewegen. Samen met Deurplus zijn de verschillende zones in Beukenstein ingericht, bijvoorbeeld voor cliëntkamers of facilitaire ruimtes. Ook de toegangsrechten voor de medewerkers zijn vastgelegd. Zo heeft een fysiotherapeut bijvoorbeeld geen toegang tot cliëntkamers en de verpleging wel. Binnen die zones kunnen medewerkers zich met een tag, waarop de specifieke toegangsrechten zijn vastgelegd, vrij bewegen. Afhankelijk van de locatie hebben cliënten en/of familie ook een tag.”

De wandlezers bij de entrees voeren automatisch wijzigingen door op de tags die worden aangeboden.

Omdat zusterorganisatie Lyvore ook SALTO gebruikt, kon De Brug binnen deze omgeving een eigen partitie voor Beukenstein inrichten. Inmiddels heeft De Brug ervaring opgebouwd met het beheer van het toegangscontrolesysteem en doet het beheer nu volledig zelfstandig. Naast het makkelijk toekennen van toegangsrechten biedt de SALTO SPACE beheersoftware de organisatie ook andere voordelen. Zo is de omgeving altijd up to date. “De wandlezers bij de entrees voeren automatisch wijzigingen door op de tags die worden aangeboden. Als de tags vervolgens bij de batterijgevoede sloten in het gebouw gebruikt worden, is gewaarborgd dat mensen alleen in ruimtes kunnen komen waar ze voor geautoriseerd zijn. Zo hebben we de toegang altijd volledig in eigen hand.”

VOORDELEN

• 24/7 gecontroleerde toegang.
• Optimale flexibiliteit voor medewerkers.
• Gecontroleerde bewegingsvrijheid voor cliënten.
• Centraal toekennen van rechten.
• Minimaal beheer, maximale controle.

TOEKOMSTPLANNEN

De ervaringen met het SALTO toegangscontrolesysteem zijn positief, geeft Zoons aan. “SALTO is een betrouwbaar systeem, met minimale uitval en goede ondersteuning. Verder is het systeem eenvoudig uit te breiden. Zo hebben we recent ook medicijnkluizen toegevoegd. De toegang tot deze kluizen in de cliëntwoningen of woongroepen konden we snel en efficiënt regelen. Geautoriseerde bewoners en medewerkers kunnen nu met hun tag bij de medicijnen. Dit draagt weer bij aan een veilige en fijne woonomgeving voor ouderen.”

DEURPLUS: SALTO BUSINESS PARTNER

Hoe combineer je optimale toegankelijkheid en inbraakpreventie? Die vraagt vormt de rode draad bij de activiteiten van Deurplus. Na ongeveer twintig jaar zijn moderne entreevoorzieningen voor de particuliere en zakelijke markt Deurplus op het lijf geschreven. “We kennen de uitdagingen waar beheerders, eigenaren, conciërges en woningbezitters mee te maken hebben”, aldus Hendri van den Hoorn. “Deurplus is een partner die compleet ontzorgt voor alle vraagstukken rondom de deur. Door slimme advisering, vakkundig onderhoud en een transparante werkwijze. Met ons kleinschalige team kunnen we flexibel en adequaat inspelen op ieders wensen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details