Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Toegankelijkheid: met focus op design

Toegankelijkheid: met focus op design

De trend “design voor iedereen” zorgt ervoor dat de grens tussen een sanitaire ruimte voor mindervaliden en een gewone badkamer vervaagt.

Het « universeel design » toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit

Oudere personen, mindervaliden of personen die tijdelijk fysiek beperkt zijn, allemaal streven ze ernaar autonoom te blijven, en dat voornamelijk op vlak van hygiënische zorg.

Wanneer accessoires en sanitaire voorzieningen speciaal gewijd zijn aan personen met een beperkte mobiliteit zijn ze in de eerste plaats ontworpen om de visuele of cognitieve lichamelijke beperkingen van de gebruikers efficiënt te compenseren. De eigenschappen van de accessoires en sanitaire voorzieningen worden bepaald door ergotherapeuten om veiligheid en hygiëne te verzekeren.

Vandaag hechten fabrikanten meer belang aan design. Een steeds verfijnder en vindingrijker design wist het medische en soms stigmatiserende aspect van een toegankelijk gemaakte badkamer.

Douches, kranen, wastafels, meubelen, douchezitjes, grepen, … de nieuwe generatie aangepaste producten voor personen met een beperkte mobiliteit maken steeds meer deel uit van het algemene aanbod. Deze producten worden voorgesteld in showrooms en spreken zowel particulieren als projectleiders van publieke gebouwen aan. Deze laatsten hebben niet alleen meer aandacht voor comfort en welzijn, maar zijn ook gevoeliger voor vormgeving en materiaalkeuze.

Be-Line®, een assortiment ontworpen om te behagen

Design-producten ontwikkelen is al lang een prioriteit bij DELABIE. Het laatste voorbeeld hiervan zijn de Be-Line® grepen en opklapbare douchezitjesDeze hulpmiddelen zijn geschikt voor elke levensfase en bieden veiligheid en comfort. Bovendien dragen ze, dankzij hun esthetische eigenschappen, bij tot een aangenaam en gedeeld gebruik van sanitaire ruimtes voor iedereen.

De aluminium grepen zijn gemakkelijk te reinigen en beschikken over een ergonomische platte anti-roterende voorzijde.
De T-vormige douchestang werd trouwens ook bekroond met de Trophée du Négoce 2018 in de categorie Toegankelijkheid voor zijn functionaliteit en aantrekkelijk design.

In neergeklapte positie biedt het opklapbare douchezitje een zitplaats met comfortabele afmetingen, terwijl de strakke lijnen zorgen voor een discrete uitstraling. Zo kan het zitje, eenmaal in verticale positie, integreren in de omgeving.
Met een eenvoudige beweging kan het douchezitje vervangen worden door een douchetablet: in bijvoorbeeld een hotel of ziekenhuis is dit praktisch wanneer een snelle verandering nodig is!

Het Be-Line® assortiment is beschikbaar in twee uitvoeringen (mat wit geëpoxeerd of antraciet grijs). Dit laat toe een goed visueel contrast te creëren tussen het accessoire en de muren. Bovendien past het assortiment bij alle badkamerstijlen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details