Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Totale veiligheid, beheren van de bacteriegroei en waterbesparing in de ziekenhuisomgeving

Totale veiligheid, beheren van de bacteriegroei en waterbesparing in de ziekenhuisomgeving

De nieuwe SECURITHERM thermostatische ééngreepsmengkraan voor douche is ergonomisch en functioneel. De mengkraan beantwoordt perfect aan de verwachtingen van de patiënten aangaande veiligheid, comfort en het beheren van de bacteriegroei en biedt bovendien de mogelijkheid aan de bouwheer het waterverbruik (en dus de factuur) aanzienlijk te beperken.

Openen en sluiten met één handeling
Deze douchemengkraan van de nieuwste DELABIE generatie heeft een ééngreepsbediening. Het openen van het debiet en het regelen van de temperatuur gebeuren in eenzelfde laterale handeling, waardoor de ergonomie en de functionaliteit sterk verbeterd zijn in vergelijking met de thermostatische tweegreepsmengkranen. Deze mengkraan is bovendien uitgerust met een lange hendel, zodat ook mindervaliden de kraan eenvoudig kunnen bedienen.

Totale anti-verbrandingsveiligheid
Zoals alle SECURITHERM kranen van DELABIE garandeert ook deze nieuwe douchemengkraan een optimale antiverbrandingsveiligheid. Hij is uitgerust met een thermostatisch patroon die een stabiele temperatuur verzekert, ongeacht de schommelingen in druk en debiet in het netwerk. Het openen en sluiten van deze sequentiële mengkraan gebeurt steeds op koud water. Bovendien wordt ook deze mengkraan geleverd met een vergrendelde temperatuurbegrenzer, ingesteld op 39°C. Dit om zeker te zijn dat de gebruiker zich niet kan verbranden. Bovendien verzekert deze thermostatische SECURITHERM mengkraan een totale antiverbrandingsveiligheid want in geval van ongewilde onderbreking van het koud water, wordt het warm water onmiddellijk afgesloten. De afsluiting van heet water is compleet (geen lekkage). En, in geval de warm watertoevoer onderbroken wordt, stopt bij onze mengkranen ook de koud watertoevoer (geen koude douche effect). De H9630 mengkranen halen ook voordeel uit de “SECURITHOUCH” technologie, waardoor elk risico op verbranding wordt uitgesloten. Met dit type mengkraan is het mogelijk thermische spoelingen uit te voeren aan de temperatuur van het warm water in het net.

Beheren van de bacteriegroei
Het specifiek concept van deze mengkraan zorgt voor een aanzienlijke beperking van de bacteriegroei. Deze thermostatische ééngreepsmengkraan heeft het voordeel slechts één mechanisme te bevatten in tegenstelling tot de tweegreepsmengkranen die twee mechanismen bevat. Bovendien staan er minder onderdelen in de kraan in contact met het water en staat er minder water in de kraan in gesloten toestand. Met dit mechanisme worden terugslagkleppen overbodig.

In tegenstelling tot de meeste kranen op de markt zijn bij de H9630 mengkraan alle interne delen van het lichaam volledig glad en zonder oneffenheden zodat de bacteriegroei aanzienlijk wordt beperkt. Om te beantwoorden aan de noden in de zorginstellingen en de ontwikkeling van bacteriën tegen te gaan, raadt DELABIE de installatie van haar antistagnatie koppeling aan voor alle douchemengkranen. Deze antistagnatie koppeling laat een automatische leegloop toe van het kraanlichaam en de doucheslang.

Water- en energiebesparing
Het waterverbruik in zorginstellingen is hoog (400 liter water per dag per persoon, tegenover 137 liter thuis). Hierdoor is waterbesparing een belangrijk aandachtspunt geworden in de ziekenhuisomgeving. De kraan is uitgerust met een debietbegrenzer ingesteld op 8 liter per minuut bij 3 bar, waardoor de H9630 mengkraan een aanzienlijke waterbesparing van meer dan 50% toelaat t.o.v. een klassieke kraan op de markt, terwijl een optimaal comfort van de gebruiker gegarandeerd blijft. De gerealiseerde waterbesparing zorgt ook voor energiebesparing en een besparing naar installatiekosten. Bovendien staat minder water in de installatie gelijk aan minder risico op bacteriegroei.   ¡

Meer informatie: www.delabie.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details