Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Tunstall kijkt naar de toekomst en benoemt Emil Peters tot nieuwe Group CEO
Emil Peters, de nieuwe Group CEO van Tunstall Healthcare.

Tunstall kijkt naar de toekomst en benoemt Emil Peters tot nieuwe Group CEO

Tunstall Healthcare, wereldwijd marktleider op het gebied van gezondheids- en zorgtechnologie, heeft de benoeming per 16 mei 2022 van Emil Peters tot Group CEO bekendgemaakt.

Met zijn 65e verjaardag viert Tunstall Healthcare dit jaar een milestone, gemarkeerd door het toetreden van Emil Peters tot het bestuursteam. Hij volgt Gordon Sutherland op als CEO, om te blijven innoveren op de markt van de gezondheidszorg. Peters zal het bedrijf naar de volgende generatie leiden, zonder de dagelijkse uitdagingen in de gezondheids- en sociale zorg uit het oog te verliezen. Deze benoeming volgt op de recente komst van Gary Steen als CTO (Chief Technology Officer).

Wereldwijd is de Tunstall groep actief in de gezondheidszorg, sociale zorg en huisvesting. De groep biedt een scala aan technologie-oplossingen voor kwetsbare mensen, waardoor de levenskwaliteit verbetert en zelfstandig wonen mogelijk blijft.

Samen groeien

Peters komt van Cerner Global, waar hij de positie van president bekleedde en alle regio’s behalve de VS beheerde. Peters is een oudgediende bij Cerner, hij kwam bijna 25 jaar geleden bij het bedrijf en heeft tot zijn benoeming tot president in 2017 diverse functies bekleed in verschillende directies en markten, waarvoor hij in België, Spanje, de VS en het VK was gevestigd. Hij brengt zijn kennis mee op het gebied van data-integratie in de gezondheidszorg, alsmede ervaring uit de eerste hand met de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde softwareoplossingen in gezondheidszorgstructuren in verschillende gebieden. Peters: “Het is een eer om bij zo’n lang bestaand en gerenommeerd bedrijf aan de slag te gaan. Het werk dat het team van Tunstall tot nu toe heeft gedaan, is opmerkelijk. De technologie die het bedrijf ontwikkelt en levert is cruciaal voor onze meest kwetsbare leden van de samenleving. Ik ben enthousiast om van mijn nieuwe collega’s te leren en om samen met hen de organisatie te laten groeien tot een echte leverancier van oplossingen om mensen wereldwijd in staat te stellen om beter en langer zelfstandig te leven.”

“Het zijn de mensen binnen een bedrijf die het maken. Technische knowhow en relevante ervaring zijn enorm belangrijk, maar passie, begrip, samenwerking en een gedeelde visie is wat een organisatie naar het volgende niveau brengt”, aldus Peters. “Ik verheug me er op om deze reis samen met Tunstall te gaan maken.”

Verheugd

“Nu we ons 65e levensjaar ingaan en onze mogelijkheden op het gebied van digitale technologie blijven uitbreiden, ben ik erg verheugd dat Emil aan het roer komt te staan”, zegt Peter Nicklin, Voorzitter van de ­Tunstall Group. “Zijn managementervaring bij Cerner is buitengewoon bruikbaar om ons team in staat te stellen producten en diensten te leveren die, uiteindelijk, levens kunnen redden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details