Credit foto's: UMC Utrecht
00:46
12-12-2018

UMC Utrecht zoekt nieuwe bestemming voor postmoderne Receptiebalie – ontwerp Mart van Schijndel, 1989

AANGEBODEN : Receptiebalie hoofdentree UMC Utrecht. Ontwerp Mart van Schijndel, 1989.

GEZOCHTNieuwe bestemming, geschikte plek voor herplaatsing

De balie die Mart van Schijndel voor het -destijds- AZU in Utrecht ontwierp was onderdeel van de z.g. 1%-regeling. Dit resulteerde in een 28-tal kunstwerken die grotendeels in de architectuur zijn opgenomen (in wanden en vloeren ed). “Binnen de grote hal van het ziekenhuis fungeert de balie als een gebouwtje in het gebouw met een zadeldak hangend tussen vier kolommen. De doorzichtige overdekking en de concave voorzijde van de balie waarborgen de intimiteit die Van Schijndel noodzakelijk achtte voor contact. Om -in zijn woorden- de handdruk niet te zwaar te maken staat het meubel een beetje scheef en is het lilapaars.” Uit de monografie ‘Mart van Schijndel – Kleurrijk Architect’ van Marijke Kuper.

In de loop der tijd veranderen de functionaliteiten van het gebouw en zijn verbouwingen onontkoombaar. Het entreegebied, waar de balie staat, is na 30 jaar aan een grondige verbouwing toe. De balie past helaas niet binnen het nieuwe concept en is nu overtollig.

Laat het Stichting Mart van Schijndel weten als je interesse hebt in het herbestemmen van één Nederlands’ zeldzame post-moderne meubelen. Maten e.a. specificaties op aanvraag aanwezig. Voor degene met de meest geschikte plek voor herplaatsing is de balie deze maand om niet bij het UMC af te halen. Stuur een mail aan: info@martvanschijndel.nl.

Credit foto’s: UMC Utrecht

Bouwen aan de Zorg partners

Naamloos-1 kopiërenBouwen aan de zorg