Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Unieke wandbescherming speelt in op trends in de zorgsector

Unieke wandbescherming speelt in op trends in de zorgsector

Infectiepreventie, duurzaamheid en healing environment

Al ruim 40 jaar levert Storax BV het complete programma Acrovyn wandbescherming op de Nederlandse markt. De kracht van Storax is het ontzorgen van klanten voor het gehele traject, van A tot Z. Daarnaast onderscheidt de firma zich door een professionele montage en een hoog afwerkingsniveau.

Met Acrovyn beschikt Storax over een compleet programma met ongeëvenaarde specificaties en mogelijkheden. Dit komt door de continue productontwikkeling, die is afgestemd op de wensen uit de markt.

Transformatie van badkamers in het Beatrix Ziekenhuis.

 

Infectiepreventie

Infectiepreventie is al jaren topprioriteit in de zorg. Om die reden zijn er landelijke richtlijnen en protocollen opgesteld voor zorginstellingen. Toch zijn er helaas ieder jaar nog zo’n 1.500 MRSA-gevallen. Acrovyn Bactericide wandbescherming is ontwikkeld om de groei en verspreiding van gevaarlijke bacteriën tegen te gaan en zo het risico van ‘contactbesmetting’ sterk te reduceren. Acrovyn Bactericide beschikt over de beste bacteriedodende eigenschappen op de markt. Zo worden Staphylococcus Aurus, Eschericia coli en Mycobacterium smegmalis binnen 24 uur gedood.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die in de hele samenleving zichtbaar is. De zorgsector staat de komende jaren voor een uitdaging om het zorgvastgoed te verduurzamen. Om die reden heeft Storax met Acrovyn 4000 een nieuwe duurzame standaard ontwikkeld. Acrovyn 4000 is een PVC-vrije wandbescherming zonder weekmakers en halogenen; 100% recyclebaar en Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Mede hierdoor is het met een materiaalpaspoort opgenomen in de duurzame BAMB2020 database.

Healing Environment

In de zorgsector zien we ook steeds meer aandacht voor een healing environment; het creëren van een optimale herstelomgeving waar patiënten zich op hun gemak kunnen voelen en minder stress ervaren, met voldoende daglicht, privacy en een duidelijke bewegwijzering. Maar we zien het ook terug in het interieur met rustgevende kleuren, natuurlijke materialen en fotowanden. Dit vraagt om een grote ontwerpvrijheid. Dat biedt Acrovyn zeker! Naast 40 standaardkleuren en hout- en metaallooks, kan vanaf 300 m² iedere gewenste kleur worden geproduceerd. Acrovyn by Design biedt zelfs de mogelijkheid om wandbescherming te voorzien van een eigen ontwerp, foto of tekst. Denk bijvoorbeeld aan een mooie natuurfoto als fotowand in een behandel- of wachtruimte.

Storax print uw ontwerp op de wandbescherming en voorziet de printlaag van een transparante beschermlaag. Zo beschermt Storax niet alleen uw muren, maar ook uw afbeeldingen.

Acrovyn in het Karolinska ziekenhuis, het eerste ziekenhuis dat LEED Gold gecertificeerd is (Beeld Barabild)..

 

Beatrixziekenhuis in Gorinchem – Een klant aan het woord

Wim Bakker – Projectleider Burg Bouw:

“Burg Bouw uit Dordrecht mocht de renovatie van verschillende afdelingen in het Beatrixziekenhuis realiseren. Voor het bekleden van de nieuwe badkamers heb ik Storax benaderd. Dat kan ik iedereen aanraden: een fijne samenwerking, een goede communicatie en een strakke montage. We zijn erg tevreden over het mooie eindresultaat.”

Vrijblijvend advies op locatie

De Storax-specialisten staan voor u klaar om hun projectervaring en productkennis te delen. Zij identificeren de kwetsbare gedeeltes binnen het gebouw en adviseren een passende oplossing voor uw wensen en budget. Voor nieuwbouw biedt Storax ook een virtual reality tool om een beeld te krijgen van de vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.   


Storax bv

Wattstraat 1,
3335 LV Zwijndrecht

T 078-3030900
E [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details