M-Wall
02:18
18-10-2018

Unieke wandbeschermingen en wandbekledingen voor de high- en lowcare zorg:

‘Functionele eigenschappen gaan hand-in-hand met een ongelimiteerde ontwerpvrijheid’

Ziekenhuizen, (privé)klinieken, laboratoria, cleanrooms, verzorgingshuizen en andere zorgomgevingen stellen doorgaans hoge eisen aan hun wandbekleding. Denk bijvoorbeeld aan een optimale hygiëne, reinigbaarheid, stoot- en krasvastheid en duurzaamheid. De hoogwaardige wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen van M-Wall spelen hier maximaal op in, waarbij functionele eigenschappen hand-in-hand gaan met een haast ongelimiteerde ontwerpvrijheid. Niets voor niets weten steeds meer architecten, opdrachtgevers en andere stakeholders de Eindhovense specialist te vinden.

De wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen van M-Wall zijn ontwikkeld voor de highcare zorg, maar komen ook in lowcare omgevingen optimaal tot hun recht, vertelt Michael Simon. “Met onze M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Design productseries bieden wij voor iedere ruimte en iedere projectvraag een passende oplossing. Van de operatiekamer en cleanroom tot en met de (ziekenhuis)apotheek, patiëntenkamer, wachtruimte, (transport)gang, et cetera, waar de panelen dienst kunnen doen als lambrisering of wandhoge wandbekleding, bedachterwand, stootrand, schopplaat, deurbescherming en/of hoekbescherming. De kunststof panelen hebben een natuurlijke uitstraling en gaan naadloos op in hun omgeving.” Aan de basis van de M-Wall systemen ligt steeds een standaardpaneel met een afmeting van 3 bij 1,5 meter, die volledig op maat kan worden afgewerkt, vertelt Anniek Verberne. “Specifieke detailleringen en bijzondere vormgevingen zijn geen enkel probleem. In onze werkplaats in Eindhoven kunnen we hoeken en rondingen thermisch vormen, waarmee we het aantal naden in een project tot een minimum reduceren. Een speciale techniek maakt het mogelijk om op de wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen een afbeelding naar wens te printen. En ook applicatie van een speciale M-Wall Gecko folie is mogelijk, waarbij de afbeelding eenvoudig vervangen kan worden, wanneer de functie van een ruimte of klantwensen wijzigen.”

M-Wall

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten
Naast nieuwbouwprojecten lenen de panelen van M-Wall zich uitstekend voor renovaties. Simon: “Bij de ontwikkeling van onze producten hebben we niet alleen gefocust op producteigenschappen, een optimale verwerkbaarheid en milieuvriendelijkheid, maar ook op de specifieke (detaillerings)problemen die architecten en opdrachtgevers in renovatieprojecten moeten ondervangen. Met onze 2 mm dikke panelen kunnen we zorgruimtes compleet en in een hoog tempo in-situ renoveren, zonder dat problemen met deur-, vloer- en plafondaansluitingen ontstaan. Doordat we zeer schoon werken, zijn afsluiting van filtersystemen, lastige afdekprocessen en hervalidaties niet aan de orde. Hierdoor kan flink bespaard worden op de renovatiekosten. In ons magazijn liggen onze standaardpanelen ruim voldoende op voorraad, waardoor we steeds snel kunnen acteren.” 

M-Wall

Volledig gecertificeerd
De M-Wall panelen worden geproduceerd door diverse industriële partners in Europa. Zuster-bedrijf M-Projectservice staat in voor de montage. “Bij de montage wordt o.a. gebruik gemaakt van een speciale lijmtechniek”, vertelt Simon. “Alle panelen worden naadloos bevestigd, thermisch gelast en/of afgekit, waarbij sec gebruik wordt gemaakt van gecertificeerde producten. En ook onze panelen voldoen uiteraard aan de vereiste richtlijnen. We ontwikkelen onze producten continu, om blijvend aan te sluiten bij de (veranderende) eisen in de zorg. In het najaar van 2018 zullen wij twee nieuwe productlijnen introduceren, waaronder een nieuw OK-systeem, die nog meer voordelen voor de eindgebruiker, architect, verwerkers en het milieu biedt.”

De afgelopen jaren zijn de wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen van M-Wall onder andere toegepast in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, het VieCuri Medisch Centrum in Venlo, het Universitair Ziekenhuis in Gent, ZNA Middelheim te Antwerpen, het CHEM in Luxemburg en het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences.    


Met de M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Design productseries biedt M-Wall voor iedere ruimte en iedere projectvraag een passende oplossing.

M-Wall Hygienic is een aantoonbaar actief antibacteriële en praktische kunststof wandbescherming die bijdraagt aan een hygiënische, veilige én blijvend mooie omgeving. De panelen worden vervaardigd uit een 100% zuivere PVC, zonder weekmakers (flataten) en vulstoffen, wat een optimale recycling mogelijk maakt.

M-Wall Protect is een muurbescherming gemaakt van polycarbonaat (100% PVC-vrij), die voldoet aan de nieuwste Europese brandclassificatie B-s1,d0.

M-Wall Design is een innovatieve, design wandbekleding vervaardigd uit bamboevezel (100% ecologisch) en voldoet aan de Europese brandclassificatie B-s1,d0. De 3D wandpanelen zorgen voor een dynamische sfeer in de ruimte en brengen de wand echt tot leven.


M-Wall
Steenoven 4C
5626 DK
Eindhoven

T: +31 850 18 85 00
E: info@mwall.nl
W: www.mwall.nl

Tekst: Lieke van Zuilekom   Beeld: M-Wall

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

VorsselmansSignburo