Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
LaboratoriaNieuwsZiekenhuizen

Unieke wandbeschermingen en wandbekledingen voor de high- en lowcare zorg

Naamloos-1

14 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Ziekenhuizen, (privé)klinieken, laboratoria, cleanrooms, verzorgingshuizen en andere zorgomgevingen stellen veelal hoge eisen aan hun wandbekleding. Denk bijvoorbeeld aan een optimale hygiëne, reinigbaarheid, stoot- en krasvastheid en duurzaamheid.

Tekst | Lieke van Zuilekom  Beeld | M-Wall

De hoogwaardige wandbekledingen van M-Wall spelen hierop in, waarbij functionele eigenschappen ­hand-in-hand gaan met een haast ongelimiteerde ontwerpvrijheid. Niets voor niets weten steeds meer architecten, interieurbouwers en andere stakeholders de Eindhovense specialist te vinden.

De wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen van M-Wall zijn ontwikkeld voor de highcare zorg, maar komen ook in lowcare omgevingen uitstekend tot hun recht, vertelt Sales & Accountmanager Dirk-Jan Verberne. “Met onze M-Wall Hygienic en M-Wall Protect productseries bieden wij voor iedere ruimte en projectvraag een passende oplossing. Van de OK en cleanroom tot de (ziekenhuis)apotheek, ­patiëntenkamer, wachtruimte en (transport)gang, waar de panelen dienst doen als lambrisering, volledige wand en/of bedachterwand. Daarnaast wordt ­M-Wall steeds vaker toegepast als spatscherm of als achterwand in pantry’s. De panelen hebben een natuurlijke uitstraling en gaan naadloos op in hun omgeving.”

Aan de basis van de systemen ligt steevast een kunststof paneel, die exact op klantmaat wordt afgewerkt. “Specifieke detailleringen en bijzondere vormgevingen zijn geen probleem. In onze werkplaats in Eindhoven kunnen we hoeken en rondingen thermisch vormen, waarmee we naden tot een minimum reduceren.” Een speciale techniek maakt het mogelijk om op de wandbekledingen een afbeelding naar wens te printen. Bovendien is applicatie van een speciale Gecko folie mogelijk, waarbij de afbeelding eenvoudig vervangen kan worden wanneer ruimtefuncties of klantwensen wijzigen. “Vanwege deze eigenschappen dragen steeds meer architecten en interieurbouwers onze producten voor in hun projecten.”

Het afgelopen jaar zijn de producten van M-Wall succesvol toegepast door verschillende interieurbouwers in onder andere ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, ZNA Middelheim in Antwerpen en het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details