Gebe Interieurbouw banken
02:22
16-06-2017

‘Vakmanschap en innovatie gaan bij ons hand-in-hand’

Om de uiteenlopende diensten van Gebebouw – sinds jaar en dag de vaste bouwpartner van een groot aantal ziekenhuizen, privéklinieken, tandartspraktijken en zorginstellingen – beter in de markt te zetten en uit te breiden, is in 2016 gekozen om het bedrijf op te splitsen in Gebe Bouw en Gebe Interieurbouw. Daarnaast werd afgelopen augustus commercieel directeur Hans Smetsers aangenomen die, samen met directeur Frans van der Heijden de professionalisering en groei van beide bedrijven verder vorm moet geven. Aan hen de uitdaging om het aanwezige vakmanschap te combineren met moderne en duurzame technieken.

Waar Gebe Bouw actief is op het gebied van algemene bouw, renovatie en afbouw, ontwerpt, produceert en monteert Gebe Interieurbouw complete interieurs en maatwerk. Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw, waarbij zo min mogelijk verstoringen van operationele processen moeten plaatsvinden. “Zodat bijvoorbeeld de zorg ongehinderd doorgang kan vinden”, aldus Smetsers. “Eerstelijns en tweedelijns zorgprojecten vragen om een specifieke benadering, waarop wij – met circa veertig jaar ervaring in de branche – perfect kunnen inspelen. Niet alleen door te prefabriceren, maar ook door technieken zoveel mogelijk te standaardiseren, waarbij afwerking en vaste inrichting op maat worden gemaakt. Deze aanpak heeft ons al een trouwe klantenschare opgeleverd, met opdrachtgevers als het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het MMC in Eindhoven en Veldhoven, waarbij wij voor de laatste al enkele jaren de volledige vaste inrichting verzorgen. Waaronder voor het Vrouw Moeder Kind Centrum en recent ook de nieuwe Spoed Eisende Hulp en Huisartsenpost.”

Meubilair en inrichting Gebe Interieurbouw

Gepokt en gemazeld
Hans Smetsers is opgeleid als bouwkundig docent aan de Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) in Eindhoven. Al gauw maakte hij kennis met het bedrijfsleven, waar hij zowel in de houthandel als interieurbouw werkte en diverse managementfuncties bekleedde. “Ik heb mogen bijdragen aan de mooiste projecten in Nederland én daarbuiten”, vertelt hij. “Van rijksmusea tot grote kantoorgebouwen, winkelcentra en ziekenhuizen. De ervaring die ik hierbij heb opgedaan, benut ik nu om Gebe Bouw en Gebe Interieurbouw naar een hoger niveau te tillen. Mijn ambitie is om twee prachtige bedrijven neer te zetten waar alle mensen met plezier naartoe gaan, werken en waar kansen worden geboden om jezelf continu te ontwikkelen, om de klant vandaag én morgen optimaal van dienst te kunnen zijn. Door te innoveren, door de fabrieken te moderniseren en door te focussen op lean werken. Zodat het vakmanschap dat we in huis hebben, nog beter kan worden benut. Maar ook door intensiever samen te werken met de andere bedrijven die onder CCG Holding vallen: Cleanroom Combination Group, RFC Products en Rooms For Care. Omdat de markt hierom vraagt. Door als co-creator projecten op te pakken en door ieders kennis en kunde te bundelen, kunnen we klanten nog beter van dienst zijn. Door hierbij exterieur, vaste inrichting én interieur aan te pakken, creëren we één geheel. Niet alleen qua stijl, maar ook op het gebied van functionaliteit. Door bij één loket – met één aanspreekpunt te shoppen, besparen partijen tijd en geld en wordt overlast tot een minimum beperkt. Zeker in renovatieprojecten, waarin processen ongehinderd doorgang moeten kunnen vinden, biedt deze aanpak uitkomst.”

Hans Smetsers Gebe Interieurbouw

Ambitie
“Onze ambitie is om zestig procent van onze omzet uit zorg- en aanverwante projecten te halen, waaronder ziekenhuizen, zorg- en verpleeginstellingen, privéklinieken, tandartspraktijken, diagnostische centra en apotheken. Doordat we bekend zijn met de wensen, eisen, werkwijze en (on)geschreven gedragsregels in deze branche, kunnen we klanten hier optimaal van dienst zijn.” Maar ook andere markten worden aangeboord, vertelt hij. “De kennis en ervaring die we opdoen in de zorg, kunnen we heel goed benutten in andere branches, waaronder het onderwijs. En vice versa. Door meerdere markten te bedienen, houden we een open blik. Niet alleen wijzelf, maar zeker ook onze klanten plukken hier de vruchten van.”

Wachtruimte zorg Gebe interieurbouw

Open blik
Gebe Interieurbouw heeft onder andere de vaste inrichting van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gerealiseerd. Daarnaast is het bedrijf preferred supplier geworden van ROC de Leijgraaf. “Momenteel zijn wij onder andere bezig met de transformatie van het voormalige KPMG-gebouw in Rotterdam, waar we een balie in de centrale entreehal en het horecagedeelte maken. Evenals met maatwerk voor FEI Eindhoven, het belastingkantoor in Venlo en Eindhoven Airport.”   •

Voor meer informatie: www.gebe-bouw.nl  –  www.gebe-interieur.nl

Tekst: Lieke van Zuilekom   Beeld: Gebe Bouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Peter van Dijk, Marijke Schakelaar - Ben-Wolters SpeulbrinkNieuwbouw Emmaus Zoeterwoude