Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Van duurzaam denken naar doen
Geen plastic onderdelen of niet-recyclebare verpakkingen, na installatie is alleen nog recyclebare golfkarton over.

Van duurzaam denken naar doen

Geen metaal meer in een armatuur? Zweeds verlichtingsfabrikant Fagerhult ging zelfs nog een stap verder: bij haar meest populaire armatuur heeft ze het armatuur, de verpakking en de handleiding samengevoegd tot één item! Hoe?

De stalen behuizing van armatuur Multilume Slim is compleet vervangen met Solid Board oftewel karton. Hierdoor kan meer dan 90% van het armatuur worden gerecycled tot nieuw materiaal en het armatuurframe zelfs tot 100%. Daarnaast is het armatuur meteen ook de verpakking. Hierdoor is geen extra verpakkingsmateriaal meer nodig. Men hoeft enkel een vel af te scheuren en het armatuur kan meteen geïnstalleerd worden. Niet alleen is het gewicht lager, ook het verzendvolume is met 30% afgenomen. Geen plastic onderdelen of niet-recyclebare verpakkingen, na installatie is alleen nog recyclebare golfkarton over.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van het armatuurframe, is de gebruiksaanwijzing op de achterkant van het armatuur gedrukt, zodat deze altijd beschikbaar is mocht dat later nodig zijn. Een ander voordeel is dat er niet onnodig veel installatiehandleidingen gedrukt en meegestuurd hoeven te worden.

Het armatuur is ook meteen de verpakking.

“We merken dat al onze opdrachtgevers of partners in bouwprojecten steeds meer bezig zijn met duurzaamheid en circulariteit”, geef Benno Dijkhuis, managing director van Fagerhult Benelux aan. “Met dit armatuur kunnen we deze partijen helpen op het gebied van de verlichting bij het behalen van bijvoorbeeld de BREEAM maatstaven.” Omdat het armatuur in de basis al bestond met al zijn specificaties conform de markt, is er bij de ontwikkeling van de Re:Think variant eigenlijk alleen maar gekeken naar de impact op het milieu. Hoe kon de voetafdruk verminderd worden? En daarmee dus ook die van de gebruikers? 

Voor alle partijen zijn de voordelen talloos:  

• De klimaatimpact van het armatuurframe wordt met 83% verminderd;

• Minder afval op de bouwplaats;

• Door de cover worden stofvrije armaturen gegarandeerd tot na de installatie;

• Lagere transportkosten door lagere volumes (-30%) en gewicht (-32%);

• En het belangrijkst: een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van opdrachtgevers en partners.

Met de nieuwe Multilume Re:Think is milieuvriendelijk verlichten eenvoudiger en interessanter dan ooit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details