Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Van intelligent bed tot sfeervolle medicijnkasten en privacyschermen
BMB-behandelstoelen: een mooi voorbeeld van Medifix medisch meubilair voor behandelkamers.

Van intelligent bed tot sfeervolle medicijnkasten en privacyschermen

Succesvolle beurs voor partner in medisch meubilair 

De vakbeurs Zorg & facility in Jaarbeurs Utrecht is weer achter de rug. Op de stand van Medifix kon het publiek kennis maken met diverse primeurs, variërend van het intelligente uit-bed-detectiesysteem SensiCare tot de sfeervolle medicijnkasten van Pharmasafe® en de duurzame en hygiënische privacyschermen van Silentia. We spraken Peter van Driel, sinds 1 februari 2024 aangesteld als algemeen directeur bij Medifix en haar zusteronderneming Malsch Nederland, over deze nieuwste ontwikkelingen én zijn ambities.

De Silentia privacyschermen zijn een duurzaam en hygiënisch alternatief voor de traditionele bedgordijnen.

Van Driel heeft een lange staat van dienst in de medische hoek en steekt zijn enthousiasme voor Medifix niet onder stoelen of banken. “Het bedrijf heeft een unieke propositie en kan vanuit haar expertises meedenken met de dagelijkse praktijk van de zorg. Naast de eigen productlijn Pharmasafe® kunnen we samen met onze distributeurs veel betekenen als totaalleverancier voor specifieke vraagstukken in medisch meubilair. Van de opslag en distributie van medicatie en de inrichting van behandelkamers tot aan verpleeghuisbedden in verschillende smaken. En dat alles met als doel om een prettige omgeving te creëren voor zowel de patiënt als de zorgprofessional.” 

De Pharmasafe®-lijn van Medifix geeft een meer huiselijke touch aan de traditionele medicijnkasten en -wagens.

Intelligent bed

Een van de meest recente innovaties is het alarmsysteem voor verpleeghuisbedden. “Anders dan de traditionele systemen is het SensiCare uit-bed-detectiesysteem niet in het matras geïntegreerd, maar juist in het onderstel. Het systeem is op elk bed te integreren en gaat uit van een meting op het middelpunt van het lichaam”, legt Van Driel uit. “Op die manier weet je dus 100% zeker dat de patiënt diens bed verlaat en is van een vals alarm door omdraaien of het zwaaien met een arm geen sprake meer. De sensoren zijn gekoppeld aan een softwaresysteem waarin je een volledig patiëntprofiel kunt aanmaken. Het systeem zorgt ervoor dat de zorgprofessional nóg efficiënter en stressvrij te werk kan gaan.” De toepassingen van SensiCare gaan overigens nog veel verder, want het systeem kan bijvoorbeeld ook gekoppeld worden aan de verlichting. “Zo zou je ervoor kunnen kiezen om de verlichting in te schakelen op het moment dat een patiënt zijn bed verlaat.”

Peter van Driel is sinds 1 februari 2024 aangesteld als algemeen directeur bij Medifix en haar zusteronderneming Malsch Nederland.

Sfeervol meubilair

De Pharmasafe®-lijn van Medifix geeft een meer huiselijke touch aan de traditionele medicijnkasten en -wagens. “Deze lijn is uitermate populair en zorgt voor een minder klinische setting in een verpleeghuisomgeving”, zegt Van Driel. “Ze integreert naadloos in iedere huiskamer. Voor een nóg betere match is het zelfs mogelijk om de medicijnkasten te wrappen met een specifieke of zelfgekozen print.” De trend richting personalisatie raakt ook de privacyschermen van Silentia. “Ze zijn een duurzaam en hygiënisch alternatief voor de traditionele bedgordijnen en kunnen ook volledig op (eigen) smaak worden gebracht met een zelfgekozen print of speciale afbeeldingen om het meer persoonlijk en vooral minder klinisch te maken. De schermen zijn eenvoudig schoon te maken en gaan ontzettend lang mee. Studies hebben aangetoond dat ze een veel duurzamer alternatief zijn voor de bedgordijnen die bovendien periodiek gewassen moeten worden. In de Scandinavische landen zijn deze schermen zelfs verplicht en mogen bedgordijnen niet meer worden toegepast.”

Medifix maakt dus hét verschil in medisch meubilair en zal dat binnenkort ook demonstreren in het eigen Experience Center in Udenhout. “Bezoekers kunnen hier naast onze productlijnen voor de ziekenhuis- en zorgomgeving ook de mogelijkheden voor de fitte senior met het oog op de toekomst ontdekken en ervaren”, zegt Van Driel. “Wij zijn dé partij met kennis, ervaring en expertise die graag meedenkt in een passende inrichting.” Ambities heeft hij nog genoeg. “Zo willen we ons met Medifix nadrukkelijk richten op de Belgische markt in 2024 en zijn we bezig met interessante ontwikkelingen, zoals Malsch Individual, gericht op de zorg voor de toekomst. Kortom, er is nog genoeg te doen. We hebben ambitieuze plannen en timmeren hard aan de weg.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details