Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Van start tot turnkey OK
Van vier muren tot een volwaardig OK-complex.

Van start tot turnkey OK

Modderkolk Projects & Maintenance uit Wijchen is een toonaangevend installatiebedrijf in industriële elektrotechniek en automatisering. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich steeds meer gespecialiseerd in het installatiewerk voor complexe zorgprojecten, zoals OK-complexen.

Hardware engineer Richard Rol: “Een paar jaar geleden waren wij voor het eerst betrokken bij de bouw van een OK. Toen werd Modderkolk gevraagd als elektrotechnisch installateur, maar van hieruit zijn we doorgegroeid.” Rol kwam zelf bij het bedrijf in beeld als werktuigbouwkundige. Bij Modderkolk is hij ook dit specialisme gaan ontwikkelen. “We hebben een afdeling opgezet die hier helemaal op gericht was, de afgelopen vijf jaar zijn we op dit gebied enorm gegroeid.” Het gaat dan om het bouwen van luchtdichte en aardingsvrije OK-ruimtes. Luchtbehandeling, filters en perslucht: Modderkolk doet het allemaal. 

Het nieuwe Klasse 1 OK-complex van Kliniek Rijk van Nijmegen.

Meedenken en doorvragen

Dankzij de gegroeide expertise is Modderkolk nu als aannemer van OK-projecten actief. “We raken in een steeds vroeger stadium betrokken bij deze projecten. Onze insteek is om als hoofdaannemer actief te zijn en het elektrotechnische en werktuigbouwkundige deel op ons te nemen, van start tot turnkey oplevering.” Rol legt uit dat Modderkolk meedenken met de klant als topprioriteit ziet. “Bij grotere projecten ligt er vaak al een bestek. Wij vragen hier echter altijd op door, ‘heb je daar over nagedacht?’ en ‘waarom heb je die keuze gemaakt?’. In plaats van de standaard aan te bieden zoeken we graag naar betere en goedkopere alternatieven voor de gemaakte keuzes.” De betrokkenheid van Modderkolk bij de klant is dus groot. “We denken graag out of the box.”

Een bijzonder en complex project, waarbij alle expertise van Modderkolk ingezet werd, was het nieuwe Klasse 1 OK-complex van Kliniek Rijk van Nijmegen. Het complex bevindt zich tussen Nijmegen en Groesbeek, in het bijgebouw van een villa waarin kantoren gerealiseerd zijn. “Eigenlijk begonnen we hier met alleen vier muren, verder moest alles nog gedaan worden.” Modderkolk was hierbij verantwoordelijk voor het installatiewerk, van de luchtbehandeling, koeling en verwarming tot en met de medische gassen. Het complex is nu twee jaar in gebruik en het installatiebedrijf uit Wijchen is mede verantwoordelijk voor het onderhoud.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details