Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Van traditioneel verpleeghuis naar modern zorgcomplex
De Vier Dorpen richt zich speciaal op ouderen met een zorgvraag.

Van traditioneel verpleeghuis naar modern zorgcomplex

Zorgcomplex De Vier Dorpen in Beekbergen is omgevormd van een traditioneel verpleeghuis naar een modern gebouw met 51 zelfstandige appartementen inclusief een multifunctionele ontmoetingsruimte. Deze is opnieuw ingericht met een bibliotheek, een kookstudio en een ontmoetingsruimte. De bewoners hebben zelf de invulling van de ruimte bepaald.

Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1970 en voldeed na 50 jaar niet meer aan de eisen van deze tijd. Bij de vernieuwing stond niet alleen een moderne zorgvisie – waardoor senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen – centraal, ook was vanzelfsprekend duurzaamheid een belangrijk thema om door te voeren. 

Verbouwing

De verbouwing van De Vier Dorpen heeft één jaar geduurd. Tijdens de verbouwing verbleven de bewoners van het voormalige verpleeghuis in het nabijgelegen vakantiepark EuroParcs. De transformatie is in opdracht van de eigenaar, woningcorporatie Habion, uitgevoerd door Draisma Bouw in Apeldoorn. De verhuur wordt namens Habion verzorgd door MVGM. Bij de oplevering op donderdag 21 juli 2022 was een groot deel van de 51 woningen verhuurd. De Vier Dorpen richt zich speciaal op ouderen met een zorgvraag. 

Er zijn diverse woningen van 46 tot 84 vierkante meter beschikbaar.

Zelfstandig wonen

De Vier Dorpen bestaat uit twee delen. Er is een hoofdgebouw met 51 zelfstandige appartementen en daaromheen liggen nog 31 zelfstandige appartementen verdeeld over twee kleinere gebouwen. In het compleet gerenoveerde hoofdgebouw van De Vier Dorpen zijn diverse woningen van 46 tot 84 vierkante meter beschikbaar. Daarbij zijn in totaal dus 51 twee- en 9 driekamerappartementen gerealiseerd. Deze zijn voorzien van een eigen keuken en badkamer zodat bewoners zelfstandig kunnen blijven wonen. Bewoners nemen de zorg naar gelang de eigen behoefte zelf af bij Zorggroep Apeldoorn e.o. Bij de realisatie zijn de balkons van deze zelfstandige appartementen verdiept naar anderhalve meter. De traditionele balkonhekken zijn vervangen door hardglazen panelen, zodat mensen van het uitzicht en de sociale omgeving kunnen blijven genieten.

Op 1 augustus hebben alle huurders de sleutel van hun nieuwe appartement in ontvangst genomen. Medio september heeft de grootschalige verhuizing van de meubels vanuit EuroParcs naar De Vier Dorpen plaatsgevonden. Tevens vond die dag een busreis plaats lang de vier dorpen waar het gebouw haar naam aan te danken heeft: Loenen, Klarenbeek, ­Hoenderloo en Beekbergen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details