Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Veelzijdig schermensysteem van Silentia kent veel voordelen

Veelzijdig schermensysteem van Silentia kent veel voordelen

Hygiëne, efficiency en privacy zijn gewaardeerde kenmerken van het schermensysteem van Silentia. Ze zijn mobiel en meer dan een goed alternatief voor bedgordijnen op de patiëntenkamers en poli’s in ziekenhuizen, maar ook perfect toepasbaar in huisartsenposten en verzorgingscentra. Thom van de Voort van Medifix in Udenhout belicht de voordelen van het veelzijdige schermensysteem in zijn leveringsprogramma.

Tijdens de uitleg komt het gesprek al snel op de Wet infectie Preventie (WIP). Het is daar waar Van de Voort mee schermt als het gaat over het gebruik en het onderhoud van de kunststof scheidingswanden. Ze zijn, zo blijkt, bijzonder praktisch in onderhoud en toepassing. Van de Voort: “We leveren ze losstaand, maar ze kunnen ook aan de wand worden bevestigd. Doordat ze op wieltjes staan en een harmonicasysteem omvatten, staan ze in een handomdraai in de juiste stand of opgeborgen tegen een wand. Tevens laten ze zich gemakkelijk reinigen. De investering verdient zich snel terug. Denk aan de rompslomp en de kosten rondom het reinigen van de gordijnen: afhalen, transport, terughangen en er is altijd een extra set nodig. Ook het gordijnrailsysteem vraagt op het gebied van hygiëne alle aandacht: stof op de randen en in het loopwerk. Bovendien worden de gordijnen door vele handen op uiteenlopende plaatsen vastgepakt. In dat kader doet een handvat aan het uiteinde van het schermensysteem wonderen.”

Privacy
Praktisch is ook dat het scherm voor de patiëntenlift en andere apparatuur aan het plafond geen sta-in-de-weg is. Door de mobiliteit kunnen de schermen voor meerdere bedden worden gebruikt. Van de Voort weet dat steeds meer ziekenhuizen kiezen voor eenpersoonskamers. “Door met de schermen de inkijk te belemmeren, is privacy gewaarborgd.” De mobiele wanden hebben een hoogte die varieert tussen de 145 en 185 centimeter. Daardoor is de ruimtelijke beleving niet in het gedrang. Qua lengte noemt Van de Voort 125 tot 375 centimeter. Diverse kleuren en dessins zorgen voor een sfeervol beeld. Wat tien jaar geleden begon als pionier, heeft nu een gekende status in een wereld waarin privacy en hygiëne een prominente rol spelen.

Medifix
Medifix is gevestigd in Udenhout en richt zich behalve op het schermensysteem ook op medisch meubilair, zoals zoals medicijnkasten/ en wagens, behandelbanken en personenweegschalen. Merken als BYTEC ‘computer on wheels’, INKOnaut en MobiDoc zeggen de kenners voldoende als het gaat over de praktische toepasbaarheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details