Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Veilig en comfortabel wonen in een huiselijke sfeer met een decentraal klimaatsysteem

Veilig en comfortabel wonen in een huiselijke sfeer met een decentraal klimaatsysteem

Woonzorglocatie Jabikshof in Goutum-Súd te Leeuwarden, gerealiseerd in opdracht van ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte, biedt demente cliënten een veilige woonomgeving in een standaard woonwijk. De bewoners maken op deze manier alle levendigheid mee en blijven onderdeel van de wijk, wat belangrijk is voor hun welzijn.

Het decentrale ventilatiesysteem van ClimaRad past in de sfeer en zorgt daarnaast voor een gezond binnenklimaat.

In alle zes de woningen zijn twee woongroepen gesitueerd, waarbij elke bewoner over een eigen studio met badkamer beschikt. Door de huiselijke sfeer en het bieden van ontmoetingsplekken voelen demente cliënten zich thuis en kunnen zij nieuwe ervaringen opdoen. Het decentrale ventilatie­systeem van ClimaRad past in deze sfeer en zorgt daarnaast voor een gezond binnenklimaat dat op individueel niveau automatisch wordt geregeld.

In totaal zijn 96 zorgkamers voorzien van ClimaRad Ventura V1X en Sensa ventilatie-units. Deze units zijn draadloos verbonden met de B-Fan in de badkamer, zodat toevoer en afvoer van lucht altijd in balans zijn. Vraaggestuurd ventileren per ruimte is van groot belang in de zorg, omdat op deze manier veiligheid en comfort worden gewaarborgd. Lucht wordt niet verspreid via verschillende ruimtes en is altijd voorverwarmd. De installatie draagt daarnaast bij aan de toekomstbestendigheid van de nieuwbouw. Wanneer de functie van de woningen verandert, blijft het flexibel indeelbaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details