Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Veilig en comfortabel wonen in een huiselijke sfeer met een decentraal klimaatsysteem

Jabikshof,-Goutum_JWD_02

Tekst | CLIMARAD

Beeld | 5d Architectuur & Fotografie, Jan Willem Dragt

11 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Woonzorglocatie Jabikshof in Goutum-Súd te Leeuwarden, gerealiseerd in opdracht van ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte, biedt demente cliënten een veilige woonomgeving in een standaard woonwijk. De bewoners maken op deze manier alle levendigheid mee en blijven onderdeel van de wijk, wat belangrijk is voor hun welzijn.

Het decentrale ventilatiesysteem van ClimaRad past in de sfeer en zorgt daarnaast voor een gezond binnenklimaat.

In alle zes de woningen zijn twee woongroepen gesitueerd, waarbij elke bewoner over een eigen studio met badkamer beschikt. Door de huiselijke sfeer en het bieden van ontmoetingsplekken voelen demente cliënten zich thuis en kunnen zij nieuwe ervaringen opdoen. Het decentrale ventilatie­systeem van ClimaRad past in deze sfeer en zorgt daarnaast voor een gezond binnenklimaat dat op individueel niveau automatisch wordt geregeld.

In totaal zijn 96 zorgkamers voorzien van ClimaRad Ventura V1X en Sensa ventilatie-units. Deze units zijn draadloos verbonden met de B-Fan in de badkamer, zodat toevoer en afvoer van lucht altijd in balans zijn. Vraaggestuurd ventileren per ruimte is van groot belang in de zorg, omdat op deze manier veiligheid en comfort worden gewaarborgd. Lucht wordt niet verspreid via verschillende ruimtes en is altijd voorverwarmd. De installatie draagt daarnaast bij aan de toekomstbestendigheid van de nieuwbouw. Wanneer de functie van de woningen verandert, blijft het flexibel indeelbaar.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details