nora

Nieuwe SEH SpoedEisende Hulp van het Erasmus MC aan het Dr. Molewaterplein in Rotterdam als fysieke toegang voor alle acute zorg met vides met groen wachtgebieden ambulanceinrit observatorium behandelkamers decontaminatiekamers traumakamers balies en spoedliften

02:04
18-10-2018

Veilige, duurzame en hygiënische rubber vloerbedekkingen gooien hoge ogen in de zorg

Veiligheid is bijzonder belangrijk in de gezondheidszorg. Daarom heeft nora duurzame rubber vloerbedekkingen van emissiearme materialen ontwikkeld die sterk en eenvoudig te reinigen zijn en dat permanent zonder coating.

Voor ziekenhuizen spelen emissiearme bouwmaterialen een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen en architecten wordt bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met het Finse M1 en het Duitse Blauwe Engel ecolabel. De combinatie van beide ecolabels bevestigen de uitstekende kwaliteit en tonen de geur én inhoudsstoffen van de materialen aan, wat van belang is voor het milieu én de gezondheid. Het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam bouwen!

Lage exploitatiekosten zijn van groot belang. Voordelen van nora rubber vloerbedekkingen zijn een goede reinigbaarheid – bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen – een lange levensduur en ruimteoverschrijdende inrichtingsoplossingen. De aantrekkelijk rubber vloerbedekkingen van nora zijn de eerste keuze bij de inrichting van ziekenhuizen. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk design, maar ook alle technische eigenschappen die ziekenhuizen nodig hebben voor hun dagelijkse werk.

Kleuren voor de gezondheidssector
Kleur is een belangrijk aspect bij het inrichten van gebouwen in de gezondheidssector. Kleur draagt aanzienlijk bij tot het persoonlijk welbevinden met als gevolg tot een positief genezingsproces. Kleur roept niet alleen emotionele reacties en associaties op, maar ook lichamelijke reacties. Bij kleurtherapie worden kleuren daarom gericht toegepast om bepaalde pijn te verlichten of te genezen.

Met noraplan signa, noraplan sentica en de nora-plan valua heeft nora unieke vloerbedekkingen ontwikkeld die speciaal voor de gezondheidssector zijn ontworpen. noraplan signa is verkrijgbaar in 48 kleuren. 

Het harmonisch kleurbeeld van noraplan sentica bestaat uit 32 kleuren die worden aangevuld met 6 solitaire kleuren om accenten te leggen.

De noraplan valua is vanaf najaar 2015 op de markt. 32 door de natuur geïnspireerde kleurtinten met een houtnerfeffect en verkrijgbaar in stroken en banen. Het zachte, warme oppervlak maakt ruimtes aantrekkelijker en aangenamer, dempt het geluid en biedt meer ergonomisch comfort. 

nora
UMC Utrecht.

Twee nieuwe aanwinsten van nora flooring systems
norament 926 arago: voor tijdloze elegantie in alle ruimtes

Met de nieuwe rubber vloerbedekking norament arago heeft nora de ideale vloer ontwikkeld voor moderne architectuurconcepten. De naam norament arago is afgeleid van Aragonit, een van de drie mineraalbestanddelen van marmer. Door het subtiele, smaakvolle kleurenspectrum en het gemarmerde dessin is norament arago perfect voor het gebruik in representatieve ruimten. Overal waar extreme slijtvastheid, maar ook een exclusief uiterlijk zeer belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld in entrées en gangen, toont de rubber vloer zijn kracht. Hij straalt rust uit en krijgt door zijn natuurlijke reliëfstructuur tegelijkertijd een aantrekkelijke uitstraling.

noraplan lona: De vloer als canvas, geïnspireerd door de schilderkunst
De naam van de nieuwe vloerbedekking correspondeert met het Spaanse woord canvas. Architecten zien veel potentieel voor noraplan lona: Het uiterlijk is een geslaagde synthese van unikleur en structuur – ze voldoen perfect aan zowel architectonische als functionele vereisten. Met de noraplan lona kunnen nu de meest uiteenlopende grafische designs in de vloerbedekking worden geïntegreerd. Dit is mogelijk door een speciaal productieproces. Het gewenste design wordt tijdens de vulkanisatie op hoge temperatuur en onder grote druk in de vloerbedekking aangebracht – en biedt zo tientallen jaren een aantrekkelijke uitstraling.

Geen weekmakers
Nora rubber vloerbedekkingen bevatten geen weekmakers (ftalaten) en halogenen (bijvoorbeeld chloor). Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar blijven ze na het leggen in tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking ook maatvast en krimpen ze niet. Hierdoor garanderen de producten van nora een gezond binnenklimaat, waardoor ze al in 2006 werden onderscheiden met het milieu keurmerk ´De Blauwe Engel´. Perfect voor een omgeving waarin je snel weer gezond wordt.    


nora
Hoeilaart Office Park
Ildefonse Vandammestraat 1-7, Building C
1560 Hoeilaart

T: +32 26 57 52 50
E: info-be@nora.com
W: www.nora.com

Belgiëstraat 14
5171 PN  KAATSHEUVEL

T: +31 416 28 61 40
E: info-nl@nora.com
W: www.nora.com/nl

Tekst en beeld: nora flooring systems

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

VorsselmansSignburo