Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Vernieuwing in de zorg en van het zorgvastgoed: Kom naar de Zorgvastgoed Dag 2021

De zorg zit in een periode van sterke verandering. Verandering vanuit technologisch perspectief, de energietransitie en de circulaire economie, maar ook door thema’s als vereenzaming en een gezond verblijfsklimaat.

NBC_congresecentrum kopiëren
De Zorgvastgoed Dag wordt sinds 2014 elk jaar georganiseerd door het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD, www.ivvd.nl). Tom van ’t Hek is alweer een aantal jaren de dagvoorzitter.

Tekst | IVVD

Beeld | IVVD

20 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Daarbovenop zet de vergrijzing van de bevolking krachtig door en groeit het tekort aan zorgpersoneel. Bovendien wordt nu breed gedragen dat zorghuisvesting een belangrijke rol speelt bij de gezondheid en het welbevinden van de zorgvrager. Hoe vertalen we vernieuwing in de zorg door naar het zorgvastgoed?

Oplossingen en inspiratie

Op vele fronten wordt nagedacht over oplossingen en gewerkt aan vernieuwing in de zorg en van het zorgvastgoed. Dat is ook de rode draad van het programma van deze dag, met een sterke focus op oplossingen en inspiratie. Het is een rijk palet aan bijdragen geworden vanuit zowel de zorgwereld zelf, als door partijen die betrokken zijn bij de zorg en het zorgvastgoed.

Wim Fieggen, directeur/partner IVVD. (Beeld: David Meulenbeld)

Wat gebeurt er op het hoofdpodium?

Op het hoofdpodium trapt fondsmanager healthcare Daan Tettero van Syntrus Achmea af met de impact die genoemde trends en ontwikkelingen op de zorg en het zorgvastgoed hebben. Daarna spreken directeur zorg en bedrijfsvoering Robert Mulder van Lentis GGZ en directeur Henk Vonk van de Fame Groep over het project Uithuizen, een kraamkamer voor vernieuwing in de zorg. Hier ontstaat een zorgzame woonwijk zonder institutionele schotten. Voor de lunch spreken prof. Dr. Harry van Goor van Radboud UMC en Robert Muijsers van Arbol Healthcare Real Estate bovendien over Healing Environment en Digital Technology. Hoe ziet de patiëntenkamer van de toekomst eruit?

‘Elkaar ontmoeten heeft een hoge prioriteit’
‘Net als vorig jaar is de Zorgvastgoed Dag uitgesteld van de maand mei naar de maand september. Naast het inhoudelijke aspect geeft IVVD de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten een hoge prioriteit. Uit een evaluatie onder de circa 150 deelnemers van vorig jaar bleek daarvoor ook een uitzonderlijke hoge waardering. Het NBC Congrescentrum leverde daar een belangrijke bijdrage aan door de coronaregels nauwgezet op te volgen.’

Na de break-out sessies verwelkomen we CEO Jussi Karjula van Hoivalitat, de Finse dochter van Aedifica. Hij geeft inzicht in de lange termijn ontwikkelingen in de zorg en het zorgvastgoed in Finland. Na dit uitstapje spreekt directeur nieuwbouw en strategische vraagstukken Alex van Reeuwijk over het all-electric ziekenhuis dat Isala neerzet in Meppel. De lat ligt hier hoog wat betreft eisen voor flexibel ruimtegebruik, hygiëne, comfort en duurzaamheid. Jan Luursema van Mapalana sluit het congres af met een bespiegeling over de toekomst van de zorg en het zorgvastgoed.

Persoonlijk programma met keuze uit break-out sessies

Er zijn twee series van vier break-out sessies, waaruit er steeds één kan worden gekozen. Hierbij komen zeer verschillende onderwerpen aan bod, wat maakt dat deelnemers aan het congres ook echt keuze hebben. Er zijn bijdragen over compleet nieuwe woonomgevingen, de invloed van licht en lichtplannen, de nieuwe ontwikkeling in smart buildings: ‘de digital twin’, het adaptief ontwerpen van een gebouw, zorgzame gemeenschappen door inzet van vrijwilligers en sociale investeerders en een duurzame portefeuille-aanpak van het zorgvastgoed bij een zorginstelling. Een compleet overzicht van alle break-out sessies vindt u op de website www.zorgvastgoeddag.nl    

Locatie: NBC Congrescentrum Nieuwegein

De Zorgvastgoed Dag 2021 wordt op maandag 13 september georganiseerd in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Op locatie worden de geldende afstand tot elkaar en de geldende hygiënemaatregelen aangehouden.

Als deelnemer betaalt u € 395,- excl. btw, wanneer u bij een zorginstelling, woningcorporatie, gemeente of een andere publiek-maatschappelijke organisatie werkt. Deelnemers werkzaam bij overige organisaties betalen € 495,- excl. btw. Tijdens de Zorgvastgoed Dag zijn 6 PE-punten te verdienen.

Inschrijven kan op www.zorgvastgoeddag.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details