Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Verspilt u nog steeds onnodig veel waardevolle ruimte aan omkleedruimtes?
Het moderne ontwerp verbetert omkleedruimtes enorm en geeft ze een nieuwe glans.

Verspilt u nog steeds onnodig veel waardevolle ruimte aan omkleedruimtes?

Dankzij het Zwitserse bedrijf Zippsafe wordt een efficiënt ruimtegebruik in garderobe- en omkleedruimtes gerealiseerd. Hoe wordt dit mogelijk gemaakt? Zippsafe heeft een product gerevolutioneerd dat tientallen jaren onveranderd is gebleven: de klassieke locker. Lees alles over de unieke technologie en hoe deze meer dan alleen ruimtebesparing mogelijk maakt.

In plaats van harde materialen gebruikt Zippsafe afsluitbare hoezen van textielweefsel. (Beeld: Studio Seghrouchni)

Wat onderscheidt Zippsafe van een klassieke locker? Heel veel! Het enige dat eigenlijk hetzelfde is, is het doel van het opbergen van kleding. In plaats van harde materialen gebruikt Zippsafe afsluitbare hoezen van textielweefsel. Dit bespaart tot 70% ruimte of creëert drie keer meer garderobeplaatsen, zonder ruimte weg te nemen voor het opbergen van persoonlijke spullen. Dankzij de flexibiliteit van de hoezen kunnen hierin ook grote voorwerpen zoals sporttassen of motorhelmen worden opgeborgen. De oplossing overtuigt niet alleen omdat ze ruimte bespaart. Het moderne ontwerp verbetert omkleedruimtes enorm en geeft ze een nieuwe glans. Functies zoals een uitschuifbare hanger, binnenzakken of een apart schoenenvak geven elk item een eigen plek. Dit houdt de boel netjes en verhoogt tegelijkertijd het gebruiksgemak.

Tot nu toe is de smart locker oplossing vooral gebruikt in de gezondheidszorg, maar ook bedrijven uit de industrie, farmacie en horeca vertrouwen op Zippsafe. In het Kantonale Ziekenhuis Winterthur, de grootste installatie in Zwitserland, zijn 183 systemen in gebruik voor 2.665 medewerkers. Vijf jaar geleden was er door voortdurende groei en ruimtegebrek grote behoefte aan vervangende nieuwbouw. Het doel was om de toename van het personeel mee te nemen in de planning van de omkleedruimtes. Al snel werd duidelijk dat alleen Zippsafe een maximale benutting van deze ruimtes mogelijk zou maken. Sindsdien is de installatie in Winterthur gestaag gegroeid. Vóór Zippsafe was het beheer van omkleedruimtes van een dergelijke omvang vervelend en onoverzichtelijk. Dat is nu verleden tijd. De ZippManager software zorgt voor overzicht en met een paar klikken wordt een garderobeplaats aan de medewerker toegewezen. Dankzij digitaal beheer van omkleedruimtes worden processen in bedrijven geoptimaliseerd en kosten blijvend verlaagd. Zoals u merkt, profiteren ziekenhuizen zoals het Kantonale Ziekenhuis Winterthur enorm van Zippsafe. 

Naast ruimtebesparing, een verhoogde gebruiksvriendelijkheid en een eenvoudig beheer heeft Zippsafe tijdens de productontwikkeling ook rekening gehouden met de hoge hygiëne-eisen in ziekenhuizen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details