az nikolaas
02:22
04-05-2016

Vertrouwen en coördinatie zorgen voor vlotte ruwbouw

De ruwbouw voor de nieuwbouw in Beveren lag in handen van bouwbedrijf Cordeel. De algemene aannemer uit Temse, al tachtig jaar een onafhankelijk familiebedrijf, heeft door de jaren heen heel wat zorgprojecten verwezenlijkt, ook voor AZ Nikolaas. Dankzij die expertise verliepen zowel uitvoering als oplevering op een vlotte, aangename manier.

De sectoren waarin Cordeel actief is, liggen zeer sterk uiteen. Zowel industriële als residentiële gebouwen, infrastructuurprojecten, kantoren, zwembaden en renovaties kan Cordeel volgens de regels van de kunst verwezenlijken. Zeker op het vlak van zorginstellingen heeft het bedrijf erg veel ervaring. Katrien Lambot van de commerciële dienst van Cordeel: “In zorgsector wordt veel belang gehecht aan een kwaliteitsvolle dienstverlening en die begint uiteraard met een gepaste infrastructuur. Cordeel denkt hierin graag mee en voerde dan ook al tal van projecten uit in of gerelateerd aan de zorgsector. Enkele voorbeelden: de renovatie van het AZ Jan Palfijn in Gent, de nieuwbouw van AZ Groeninge in Kortrijk en het OLV Ziekenhuis in Aalst. In Gent zijn we nog bezig met de renovatie van de poliklinieken voor het Universitair Ziekenhuis. Ook voor UZ Leuven realiseerde Cordeel al diverse projecten. In Kortrijk bouwt Cordeel een woonzorgcentra in opdracht van Heilig Hart vzw.”

Ruwbouw in Beveren
Voor AZ Nikolaas voerde Cordeel diverse projecten uit. Onder andere het logistiek platform waarin de grootkeuken van het ziekenhuis gevestigd is, maar ook kleinere projecten zoals het bouwen van een voetgangersverbinding en de renovatie van verschillende afdelingen. Vorig jaar rondde Cordeel de ruwbouw van het ziekenhuis op de campus Beveren af. De projectcoördinatie was in handen van Bruno Malfroy, die voor Cordeel de werken opvolgde. “De opdracht omvatte een betonconstructie met vier repetitief opgebouwde lagen. We moesten de buitenschil realiseren inclusief ramen en dakdichting, en zo een waterdicht geheel afleveren. In het begin kom je natuurlijk wel wat onverwachte dingen tegen in de grond, maar desondanks zijn de grondwerken uitgevoerd volgens de planning en het lastenboek. De grondwerken tot een diepte van ongeveer zeven meter voerden we uit in een beschoeide bouwput door middel van de soilmix-techniek. Buiten de bouwput zijn enkele paalfunderingen gevormd voor de ondersteuning van de luifel.”

kordeel stellingen metselwerk

Vertrouwensband
De coördinatie van het project verliep erg vlot en zonder hindernissen. Cordeel werkte samen met de bouwheer van AZ Nikolaas, architectenbureau De Vloed en studiebureau BEC. “Met elk van deze partijen hadden we trouwens al eerder samengewerkt. Hierdoor vonden we elkaar snel. Dankzij die vertrouwensband ontstond er een goede samenwerking, een leuke ervaring”, zegt Malfroy.

Het diensthoofd bouwprojecten van AZ Nikolaas, Dirk Verschueren, beaamt dat. “Dit is voor ons een belangrijk en groot project, het was dus erg belangrijk dat de timing en het budget binnen de gestelde limieten zouden blijven. We hadden hoge verwachtingen van het projectmanagement van Cordeel. Over die coördinatie, onder leiding van Bruno Malfroy, kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Tijdens de werfvergaderingen kwamen we, zoals in alle projecten, wel wat onvoorziene omstandigheden tegen. Maar Cordeel dacht altijd heel goed mee over oplossingen binnen de tijd en het budget. Als er eens een extra inspanning nodig was, kwam dat ook zonder morren in orde. Kortom: het vertrouwen was er.”

Eigen productie
Cordeel rekent op meer dan 1.000 gemotiveerde medewerkers en een groepsomzet van ongeveer 450 miljoen euro. Het bedrijf heeft vestigingen in België (Cordeel zetel Temse, Cordeel zetel Hoeselt en Bernard Construction), Nederland (Zwijndrecht, Vlissingen en Geelen Vastgoed en Bouw), Duitsland (Cordeel GmbH), Frankrijk (Baticor) en Bulgarije (Cordeel Bulgaria A.G.). Dankzij eigen productieafdelingen – waardoor het bedrijf onafhankelijk is van derden – kan Cordeel scherpe prijzen hanteren en flexibel inspelen op vooropgestelde planningen. Bovendien kan er door die snelle productiemogelijkheden in geval van constructieve wijzigingen kort op de bal gespeeld worden.

Cordeel beschikt in alle vestigingen ook over een studiedienst met een team hoogopgeleide ingenieurs die instaan voor de calculatie, het ontwerp en de werkvoorbereiding van bouwprojecten in de verschillende sectoren. Lambot: “Continue bijscholing en feedback vanuit de gerealiseerde projecten zorgen ervoor dat we onze klanten de meest economische oplossingen kunnen blijven aanbieden, conform de steeds evoluerende normen en bouwtechnieken. Onze vastgelegde kwaliteitsdoelstellingen bereiken we door middel van vakmanschap, traditie en een moderne infrastructuur.”

www.cordeel.eu

Beeld: ArtitecFotografie/F.Bogaert

Dit artikel is gepubliceerd in de Ziekenhuis Special AZ Nikolaas. Voor meer informatie : https://www.bouwenaandezorg.eu/az-nikolaas/.

Lees meer over: AZ Nikolaas , Cordeel

Bouwen aan de Zorg partners

koen neve az nikolaaskraan