Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Villa Verde: van veelvouden naar enkelvoud

SjH21_02943

Tekst | J. van Toorenburg BV

Beeld | J. van Toorenburg BV

24 september 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De doelstelling van het project was duidelijk: van 3 bestaande kantoren in Harderwijk een nieuw zorggebouw maken met 1e lijns zorg voor de Zorggroep Noordwest Veluwe. De 3 gebouwen waren echter in 3 periodes gebouwd, hadden verschillende stramienen, bouwvormen en bouwhoogten. Dat is als transformatie natuurlijk al lastig, maar tegelijk zou het ook het eerste gebouw worden waar de circulaire en functievrije bouw zou worden getrouwd met het modulair CareConcept van WeSolve. 

Maar wat bleek: juist door het gebruik van prefab circulaire materialen, modulaire vormen, prefab badkamers, decentrale installaties en de jarenlange ervaring van het bouwen in modulaire vormen zijn alle problemen gemakkelijk op te lossen en is het gehele ontwerpproces in nog geen 6 maanden van structuurontwerp tot bouwovereenkomst doorlopen. Dit is natuurlijk ook precies waar het CareConcept proces voor staat en waar J. van Toorenburg BV voor staat: simpele en doeltreffende technische oplossingen waar de eindgebruikers nog jarenlang plezier van zullen hebben.

Door de snelheid en het success is ondertussen tussen RE: Born en CareConcept een samenwerkingsovereenkomst ontstaan waar al veel projecten op stapel zijn. Voor meer voorbeelden van deze successen zie de website van J. van Toorenburg BV of www.careconcept.nl    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details