Floorcouture®
02:28
17-10-2018

Vloeren zonder zorgen… voor de zorg

Phenix Total Interior heeft als aanbieder van zowel schilder- als behang- en decoratiewerken heel wat ervaring opgebouwd in de zorgsector. Onder de merknaam Floorcouture® biedt het familiebedrijf uit Schoten ook kunstharsvloeren aan. “Van epoxycoatings tot gietvloeren en steentapijten tot mortelvloeren, in epoxy- en/of polyurethaanharsen”, vertelt accountmanager Jeffrey Tjoens. “De werken worden uitgevoerd door onze eigen plaatsingsteams. Al deze teams bestaan uit ervaren plaatsers.”

Jeffrey en zijn broer Timothy leerden het vak vooral op de bouwplaatsen, waar ze als tieners hun vader Patrick vergezelden, de oprichter van Phenix. “Elke schoolvakantie gingen we er mee aan het werk. Ik denk dat we daar meer hebben geleerd dan op school. Ook nu maken we van interne opleiding en permanente verdere vorming een kernpunt. Zo organiseerden we recent een opleiding over asbest. Daardoor zijn we nu ook bevoegd om een aantal asbestverwijderingswerken uit te voeren. We worden dikwijls met asbest geconfronteerd in oudere gebouwen waarin we een nieuwe vloerbekleding aanleggen.”

De combinatie van activiteiten is niet vreemd. “Bij betonrenovatie moet je een aantal gelijkaardige producten gebruiken als bij het plaatsen van vloeren. En de schilderwerken hebben we lang geleden aan ons aanbod toegevoegd, omdat we vaststelden dat zorgklanten graag schilder- en vloerwerken als één pakket aanbesteden. Het bundelen van die werken heeft diverse voordelen. Doordat we de fasering ervan op elkaar kunnen afstemmen, verdwijnt het risico dat tijdens de schilderwerken de vloer vervuild of beschadigd zou raken of vice versa. Overigens bieden we naast de decoratiewerken en het aanbrengen van de dekvloer ook het gieten van de chapevloer aan, zodat opdrachtgevers voor de coördinatie van al die taken slechts één persoon moeten aanspreken.”

Floorcouture®
De zorgvloeren van Floorcouture® voldoen aan de HAACP- en FDA-normen.

Phenix beschikt over de nodige erkenningen (klasse 3) om ook grote opdrachten aan te nemen. “We beschouwen het als een erezaak om alle opdrachten binnen de afgesproken termijn uit te voeren. Een perfecte planning is daarbij essentieel en in geval van heirkracht zetten we extra teams in om toch de deadline te halen.”

Kunstharsvloeren
Floorcouture® biedt alle types kunstharsvloeren aan. Het is een pionier in zowel epoxy en polyurethaan als in cementgebonden gietvloeren. “Epoxy is zelfnivellerend en het meest geschikt voor zwaar belaste vloeren. De afwerkingsmogelijkheden van epoxy gietvloeren zijn ontelbaar: we kunnen ze instrooien met gekleurde flakes, de eindlaag antislip afwerken, …” Polyurethaan gietvloeren zijn flexibeler, krasbestendiger en UV-bestendiger. Ze komen goed van pas in druk belopen ruimten, zoals wachtzalen. “Ze absorberen ook meer geluid. In bijvoorbeeld lofts en kinderkribbes leggen we er dikwijls een akoestische mat onder, die slorpt een extra 20 decibel op.”

De cementgebonden gietvloer met betonlook biedt de uitstraling van gepolierd beton zonder de nadelen van polierbeton over te nemen. Hij bezorgt de ruimte waar hij ligt een minimalistische sfeer.

Floorcouture®
Phenix bracht onder meer deze epoxy kunstharsgietvloer ‘Pure Design Quartz’ met afgeronde plinten aan in de sanitaire cellen van het Sint-Jozefziekenhuis in Malle. (Beeld: Steven Diels)

Aanbod op maat voor de zorg
“We hebben zelf ook systemen ontworpen. Voor de zorgsector zijn dit de PU-gietvloeren Pure Medical en Pure Medical Flakes.” De Pure Medical is een matte PU gietvloer, die kan worden afgewerkt met een gekleurde of transparante toplaag. De Pure Medical Flakes heeft een gevlekt uitzicht. “Je kunt verschillende kleuren combineren om een terrazzo effect te creëren. Deze beide gietvloeren zijn geschikt voor allerlei medische ruimtes, zoals operatiekwartieren, steriele ruimtes, laboratoria, therapie- en consultatieruimtes.” Deze vloeren voldoen aan de HAACP- en de FDA-normen. “Beide zorgen ook voor een betere akoestiek. Daarnaast is er een waslijst aan voordelen en troeven: door hun naadloze karakter zijn ze gemakkelijk te reinigen en kunnen er zich geen bacteriën en stofdeeltjes op vastzetten. Dat ze met afgeronde hoeken mee de plint vormen versterkt dit aspect. Ze zijn goed bestand tegen lichte zuren en ontsmettingsmiddelen. Dat is niet alleen een nuttige eigenschap in ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook in de sanitaire cellen van woonzorgcentra, waar wel eens urine op de vloer terecht kan komen.” Alle Floorcouture®-vloeren zijn verkrijgbaar in een uitgebreide waaier van RAL- en NCS-kleuren.

Floorcouture®
Vloeren voor de zorgsector, maar ook voor kantoren en woningen.

Palmares
Floorcouture® voerde al heel wat opdrachten uit in onder meer het Universitair Ziekenhuis van Gent. Vandaag werkt het Schotense familiebedrijf ook mee aan het prestigieuze nieuwe provinciehuis van Antwerpen. Maar het voert net zo goed kleine opdrachten uit. En het beschikt over een eigen toonzaal, te bezichtigen na afspraak.    


Floorcouture®
Metropoolstraat 1
2900 Schoten

T: +32 3 311 86 43
F: +32 3 311 86 44
E: info@floorcouture.be
W: www.floorcouture.be

Tekst: Koen Mortelmans   Beeld: Floorcouture®

Bouwen aan de Zorg partners

Digitale WoonassistentUitbreiding verkoopteam