Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Vraag en aanbod extra zorgpersoneel coronacrisis versneld samenbrengen

naamloos-1-kopieren-5

25 maart 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Op de website Extrahandenvoordezorg.nl worden initiatieven voor extra zorgpersoneel in de coronacrisis gebundeld. Zorgmedewerkers en zorgorganisaties kunnen zich hier melden. Via regionale contactpunten van werkgeversorganisaties zal tijdelijke capaciteit met ervaring in de zorg gekoppeld worden aan zorg- en welzijnsorganisaties die daar behoefte aan hebben. Extrahandenvoordezorg.nl is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Zorgmedewerkers

Aanmelden door zorgprofessionals kan via Aanmelden zorgmedewerker.

Zorgorganisaties

Zorg- en welzijnsorganisaties melden hun vraag naar tijdelijke capaciteit via Aanmelden organisaties. Regionale contactpunten zorgen vervolgens voor de matching.

Kwaliteit en crisisscholing

Er wordt bij matching rekening gehouden met de kwaliteitsstandaarden en het besmettingsrisico dat de inzet van mensen van buiten de organisatie met zich meebrengt.
Documenten voor crisisscholing vindt u hier.

Geen zorgprofessional en toch helpen?

Dit landelijke initiatief richt zich op de inzet van (oud)zorg professionals. Mensen zonder ervaring en/of opleiding in de zorg kunnen hun interesse om bij te springen kenbaar maken via de actie ‘ready 2 help’ van het Rode Kruis of NLvoorelkaar.

Vrijwilligers nodig?

Zorgorganisaties kunnen zich met vraag naar vrijwilligers aanmelden via service@redcross.nl. Dan krijgen ze z.s.m. reactie.

Veelgestelde vragen

Deze website is een werk in uitvoering. In de loop van de tijd zullen we de veelgestelde vragen uitbreiden om een zo goed mogelijk overzicht over de complexe uitdaging te bieden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details