Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Waarom valbeveiliging van groot belang is!

Waarom valbeveiliging van groot belang is!

Werken op grote hoogte neemt risico met zich mee. Dat is al reden genoeg om hier serieus naar te kijken en zo het personeel veilig te laten werken. Naast deze menselijke benadering zijn er ook regels rondom werken op hoogte. Vallen van hoogte is een vrij breed begrip waar zowel het vallen van een ladder als het vallen van een dak onder vallen. Maar ook het vallen van bijvoorbeeld een stilstaande auto of een steiger vallen onder deze noemer. De Arbo wet stelt eisen bij werkzaamheden op hoogte, wat vanzelfsprekend niet zonder reden is. Dit soort ongevallen hoort tot één van de grootste oorzaken van ongevallen op het werk.

Valgevaar

Werknemers die moeten werken op een hoogte van 2.5 meter of meer staan bloot aan valgevaar. Toch is het te simpel om deze hoogte als uitgangspunt te nemen. Op lagere hoogtes kunnen immers ook al ernstige ongelukken gebeuren door een val. Bekijk dan ook goed aan welke gevaren de werknemers blootgesteld worden en stem hier de maatregelen op af. Hierbij moet niet alleen naar veiligheid gekeken worden, maar ook gedacht worden aan zaken als gezondheid en welzijn. Naast deze maatregelen op zich zal de werknemer ook goed voorgelicht moeten worden zodat hij of zij zich bewust is van de gevaren en hier professioneel mee om weet te gaan. Zie er ook op toe dat de veiligheidsvoorschriften nageleefd worden en de valbeveiligingssystemen op de juiste manier gebruikt worden!

Ga voor kwaliteit

Het hoeft niet gezegd te worden dat kwaliteit hierbij van groot belang is. Van deze kwaliteit hangt immers het welzijn van de werknemer af! Om de veiligheid zo groot mogelijk te houden is het zaak om er met een professioneel oog naar te kijken. Deskundige specialisten zijn hierin dan ook onmisbaar. Eyecatchersafety.com is op deze markt een toonaangevende totaalleverancier en fabrikant. Zowel tijdelijke valbeveiligingssystemen als permanente systemen zijn bij Eyecatcher te verkrijgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details