Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Wandbescherming: functionaliteit en veiligheid centraal

Wandbescherming: functionaliteit en veiligheid centraal

Elke ruimte een eigen wens

Hospitality, healing environment en flexibiliteit vormen de uitgangspunten voor zorggebouwen van deze tijd. M-Wall speelt met hoogwaardige wand- en hoekbeschermingen in op deze ontwikkelingen. ‘Altijd met het primaire zorgproces op de eerste plaats’.

Kamerhoog – OK gang Sint Maartensklieniek.

 

Op vrijdag 8 november 2019 vond de officiële opening plaats van de nieuwbouwvleugel van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. M-Wall is trots aan dit state of the art-project te hebben meegewerkt. ‘Het was een bijzonder project; niet alleen door de bouw van de hypermoderne OK’s met de nieuwste technologieën, ook met de nieuwbouw van de verpleegafdelingen, een polikliniek en een revalidatieafdeling’.

Alle patiëntenkamers en ganggebieden zijn voorzien van M-Wall Hygienic-lambrisering op verschillende hoogtes in de kleur White, afgewisseld met een houtprint. Op de ‘hotfloor’ heeft M-Wall de verkoeverafdeling, alle opdekruimten van de OK’s, de centrale OK-gang en de naastliggende ganggebieden en medicatiekamers voorzien van de M-Wall Hygienic. Het merendeel van de wanden op de ‘hotfloor’ zijn kamerhoog bekleed.

Kamerhoog – HNO Curaçao.

 

Uiteenlopende wensen per afdeling

In het revolutionaire OK-concept draait het om een aangename omgeving voor zowel het operatieteam als de patiënt. Een omgeving waarin de mens centraal staat. Naast intuïtie en comfort is voornamelijk veiligheid de belangrijkste drijfveer geweest van het ontwerp.

Overal is gebruik gemaakt van de M-Wall Hygienic White, afgestemd op kritische omgevingen. ‘Functionaliteit en veiligheid staan voorop. M-Wall Hygienic is eenvoudig te reinigen door de hoge chemische bestendigheid en heeft daarnaast een actieve antibacteriële werking. In samenwerking met EGM-architecten zijn specifieke details ontworpen voor de hoeken, werkstations en doorgeefluiken om naden tot een minimum te beperken, want ieder randje is een risico voor bacteriegroei. Voor de aansluitingen tussen de platen is gebruik gemaakt van een thermische las, zodat alsnog een homogene verbinding ontstaat. De functionele eigenschappen van een ziekenhuis, met de uitstraling van een hotel. Dat maakt de revalidatieafdeling zo bijzonder. Door het toepassen van de M-Wall Hygienic White, afgewisseld met een houtprint wordt het warme gevoel van thuis bereikt met de functionele eigenschappen van een klinische omgeving’.

Green Grape – KEC.

 

KEC Weert

In het Kennis en Expertise Centrum (KEC) in Weert worden speciaal onderwijs en de behandelingen van kinderen en jeugdigen met een specifieke zorgvraag geïntegreerd aangeboden. In het belang van de leerlingen is gekozen voor een prikkelvrije inrichting met rustige kleuren, Green Grape, Beige en Off-White. De zachte tinten zorgen voor rust en focus. In het gehele gebouw zijn onzichtbare initiatieven genomen om het gebouw molestbestendig te maken. M-Wall mocht de wandbescherming leveren om de wanden te beschermen tegen kras en stootschade. Er is gekozen voor deze wandbescherming vanwege de fijne oppervlaktestructuur. De M-Wall-wandbescherming is niet glanzend en gaat hierdoor natuurlijk op in de omgeving’.

Hospital Nobo Otrabanda (HNO)

Het nieuwe algemene ziekenhuis op Curaçao. Met dit moderne ziekenhuis wil de overheid de gezondheidszorg op het eiland naar een hoger plan tillen. M-Wall voerde de wandafwerkingen uit van de meest cruciale onderdelen, zoals de CSA, apotheek, endoscopie, operatiekamers en opdekruimten. ‘Naast de bewezen technische kwaliteit van M-Wall, gaven met name de duurzaamheid, de hoge chemische bestendigheid en de eenvoudige reiniging de doorslag. Een oplossing die zorgt voor een betere leefomgeving en welzijn, voor nu en later. Na de voorbereidingen in Nederland, werd een team van experts van M-Wall ingevlogen voor de installatie. Dit bood tevens de mogelijkheid tot het laatste moment details in het werk aan te passen’.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details